Människor kommer i en salig massa former och storlekar, och det gör lyckligtvis även BMW:s motorcyklar. Men vilken passar bäst för just dig och din kropp. Hur passar sadelhöjden på en viss BMW-motorcykel för dig? Med BMW:s nya sadelhöjds-program ”Seat Height Configurator” får du hjälp med att utröna om den där drömmotorcykeln verkligen matchar din fantastiska kropp…

Att välja rätt motorcykel är inte bara en fråga om design och det rätta antalet hästkrafter. Det gäller även att motorcykeln erbjuder en säker och bekväm körupplevelse. En mycket viktig detalj är att du som förare kan manövrera motorcykeln på ett bra vis.  En bra tumregel är att kontrollera avståndet mellan höger och vänster fot när du sitter på motorcykeln med båda fötterna på marken. Om du inte kan sitta bekvämt med fullständig stabilitet på din motorcykel i detta läge, kan manövrering i låg hastighet i tät trafik, eller att bara stå till vid en korsning vara ett problem.

Nu finns BMW Seat Height Configurator som matchar din kropp med den eller de BMW-motorcyklar som passar dig bäst ur detta hänseende.  En bra detalj är att du kan göra detta online, exempelvis hemmavid, eller ännu bättre - på betald arbetstid.

Den nya sadelhöjd-konfiguratorn är snabb och enkel att använda, och hjälper dig att finna de bäst lämpade BMW-modeller för dig med bara fem mus-klick. Genom att välja ditt kön (obs, bara han eller hon, inte hen), skriva in din längd, midjestorlek i jeans och benens innermått (från grenen till golvet – om du står på golvet). Därefter kommer BMW:s sadelhöjds-program lista de modeller som systemet menar kommer att ge dig den bästa komforten och tryggheten (när det gäller att nå ner till marken) - och en spännande åktur. Resultatet av sökningen kan även visas baserat på vissa modeltyper eller motorkapacitet.

Sedan är det bara välja och vraka…

KLICKA HÄR FÖR ATT TESTA BMW SEAT HEIGHT CONFIGURATOR