Northbike i Sundsvall befäster sin ställning som Nordens största fristående MC-handlare. Under 2013 sålde företaget 1222 motorcyklar, en ökning med drygt 20 procent.

- Det är ett fantastiskt resultat som vi är mycket stolta över. Branschen totalt sett ökar också men betydligt mindre än vi, säger vd Jonas Olert.

Northbikes utvecklingskurva visar inga tecken på att bromsa in. Omsättningen för 2013 landade på 125 miljoner kronor, vilket är 17 miljoner mer än ifjol och bra precis 100 miljoner mer än när Jonas Olert tog över verksamheten 2006.

Ett par företagsförvärv har gjorts på senare år men i huvudsak är tillväxten organisk. Framgången under 2013 baserades helt på befintliga tillgångar. Ändå lyckades Northbike överträffa fjolårets succésiffror, då företaget både tog sig upp till förstaplatsen i Norden och sprängde drömgränsen 1000 sålda MC.

Vd Jonas Olert tror inte att man nått taket ännu.

- En viss konsolidering får vi räkna med men det ser bra ut även inför 2014 med många spännande nyheter, bland annat från BMW och Harley Davidson. Och vi ser en fortsatt potential inte minst i Umeå.

Försäljningen av nya och begagnade motorcyklar ökade med 21 procent, från 1006 till 1222 stycken. Av omsättningen svarade butiken i Sundsvall för 67 miljoner kronor och butiken i Umeå för 58 miljoner.

Systerföretaget Northcar, som säljer och reparerar bilar i Östersund och Sundsvall, redovisade också en kraftig tillväxt för 2013. Och det är på bilsidan som koncernen förväntar sig mesta tillväxten framöver.

 - Målet är att växa genom förvärv så vi håller ögonen på fina anläggningar runt om i Norrland. Det är här vi vill vara, och Sundsvall är vår självklara bas, säger Olert.