Efter en tids förnekelse står det nu klart att Valentino Rossi har ansökt om att få ställa upp med ett KTM-team, i samarbete med italienska Sky, i Moto3 under nästa säsong.

Rossi och hans VR46 Racing Team eller Team VR46, var ett av de 17 sökande teamen som lämnade in sina ansökningar i samband med San Marinos Grand Prix, och enligt uppgift preliminärt har godkänts.

Från början av nästa år, kommer Valentino Rossi att arbeta tillsammans med tv-kanalen Sky Italia - i syfte att "dra fram och förädla" nya talanger inom Moto3.

Från och med säsongen 2014 kommer Rossi att satsa på ett projekt som kommer att fokusera på att få ut fler unga, talangfulla, förare på världens internationella banor. Detta projekt sker i ett samarbete som har uppnåtts mellan Sky och VR46, teamet som ägs av den niofaldige världsmästaren.

Teamet, där Sky kommer att vara huvudsponsor, kommer att tävla med KTM-maskiner och har redan lämnat in en officiell pansökan till det MotoGP-styrande organet FIM och Dorna Sports som äger de kommersiella rättigheterna, för att delta med ett team i Moto3-klassen.

Romano Fenati blir en av teamets förare, som kommer att fortsätta sin strävan att klättra till toppen av VM.

-Vi har gått samman med Sky för att ge de italienska förarna möjlighet att vara konkurrenskraftiga och nå de högsta nivåerna, säger Rossi.