Zero Motorcycles har gjort det igen. För tredje året i rad, har Zero S utsetts till "European e-Motorbike of the Year 2013" i samband med årets upplaga av Europeiska "Clean Week 2020" på Zolder-banan i Belgien, följd av Zero DS på andra plats.

Clean Week 2020 syftar till att ge en årlig utvärdering av "framtidens" miljövänliga fordon som finns tillgängliga idag, med en varierad blandning från bil- och mc-industrin, för att tillhandahålla en oberoende analys.

-Vi är hedrade över att Zero S har försvarat sin titel igen för tredje året. Med upp till 22 mils räckvidd i staden, en toppfart på 153 kilometer i timmen och en CHAdeMO-laddare som möjliggör laddning på omkring en timme, är 2013 års modellprogram verkligen exceptionellt. Denna utmärkelse placerar Zero S som bäst i klassen, en åsikt som delas av testgruppen bestående av 12 europeiska motorjournalister som utförligt testade alla fordon under Clean Week 2020, kommenterar en glad Edwin Belonje, VD för Zero Motorcycles Europe.

2013 Zero S ZF11.4, som vann "e-Motorbike" klassen under Clean Week 2020, har den helt nya 54 hästkrafter starka Z-Force ™ direktdrivna, borstlösa växelströmsmotorn som har nästan dubbelt så mycket hästkrafter jämfört med förra årets modell. Med 92 Newtonmeter vridmoment från stillastående erbjuder denna nya Z-Force ™ motor fantastisk acceleration och gasrespons. Vid sidan om dessa fantastiska prestanda har den även fått ett helt nytt utseende, förvaringsutrymme, förbättrat interface och Smartphone-integration via Bluetooth. 2013 års Zero S och DS har en anpassningsbar instrumentpanel med detaljerad körinformation och möjlighet att justera egenskaperna hos sina motorcyklar.

Som om inte detta var nog utsågs dessutom 2012 Zero S ZF9 nyligen till "e-Motorcycle of the Year" under en online-omröstning som arrangerades av Motos.net, den ledande motorcykel-webbplatsen i Spanien, med 533.469 personer som deltog i omröstningen.

2013 zero-ds_studio_green-rp-wbg_1680x1200_press

Zeros motorcyklar marknadsförs i Sverige av KGK Motor, www.kgkmotor.se

Mer information om de olika modellerna på www.zeromotorcycles.com