Den 24 november slår Sven-Harrys (Konstmuseum) upp portarna för utställningen - Motorcykelkonst - en välpolerad utställning - i samarbete med Mc-klubben Iron Horse.

I konsthallen, som ligger vid Eastmansvägen 10-12 i Stockholm, visas femton stycken specialkonstruerade motorcyklar av fabrikatet Harley-Davidson. De motorcyklar som presenteras i utställningen är allt från original till chopper och från veteran till nytt. Choppern har som bekant utvecklats till en konstform där ingen hoj är den andra lik. Alla sätter sin personliga prägel på sin cykel genom radikala ombyggnader och expressiva lackeringar. De choppers som visas på Sven-Harrys Konstmuseum är i huvudsak "Swedish Style".

Sven-Harrys Konstmuseum hälsar dig välkommen till denna lite annorlunda MC-träff där två världar möts. 

Utställningen öppnar den 24 november. Parallellt i konsthallen visas verk av Lage Lindell och Johan Lindell.

 


 

VEM/VAD ÄR SVEN-HARRYS (KONSTMUSEUM) ?

Sven-Harrys konstmuseum öppnade den 27 mars 2011, på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sex våningsbygnaden med sina fasader av mässing, ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Wingårdh Arkitekter. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett "hem" för både konst och människor. Museet drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen kommer att med regelbundenhet dela ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten eller därmed besläktade områden.

 

Mer information HÄR