Enligt en studie av Bennetts försäkringsbolag finns förklaringen till varför du vill köra motorcykel i ditt DNA.

Enligt studien är teorin att motorcyklister har ett genetiskt anlag i form av en "novelty-seeking" (NS) gen, som lyfter fram en tendens till det impulsiva, utforskande och risktagande.

I studien fann man även att majoriteten av motorcyklisterna som deltog i studien, närmare bestämt 85% introducerades till motorcykelkörningen av en familjemedlem, medan 11% blev "lockade" av en vän och 4% svarar att det var en icke-släkting, partner eller kollega.

Resultaten visar också att motorcyklister har ett matchande personlighetsdrag som är förknippat med NS-genen, med risktagande (72%), låg tristesströskel (71%) och spontanitet (69%) bland svaren.

Motorcykeln definierar ofta en person, och det visades med att nästan tre fjärdedelar (73%) av testpersonerna medgav att deras val av motorcykel definierar vilka de är. Så många som 62 procent sa att de inte kunde leva utan sin motorcykel medan andra 61 procent av de svarande anser sin motorcykel vara en familjemedlem eller en förlängning av sin personlighet (70%).