Hög klass på utställningen men få besökare blev facit på årets Custom Bike Show i Norrtälje. Här kan du läsa mer och kolla in bilder från årets event.

Regn, regn och regn blir kanske det som många kommer att minnas efter dagen. Kommentaren för dagen bland besökarna var ändå:

-Vi kommer tillbaka nästa år!

CustomBikeShow2012 DSC2304

2000 tappra besökare och dryga hundratalet tävlande från Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien, Ryssland, Estland, Lettland och såklart Sverige fanns representerade på Custom Bike Show i Norrtälje under lördagen. Trots vädret var det hög klass på bidragen och vinnare utsågs i klasserna HD-chopper, Chopper, Custom, Classic Custom, Klassiker, Trike och Modified Harley.

CustomBikeShow2012 DSC2306

Utställande hojar höll hög klass och ingen av vinnarna behövde skämmas för det reducerade startfältet. Claes Wärefors från Strängnäs blev dagens stora vinnare, först som vinnare i Customklassen och sedan värdig vinnare av juryns val. Det betyder att Claes får representera Skandinavien i VM i motorcykelbygge i Sturgis, USA i augusti i år. Biljetterna till EM finalen tog Samuli Kaiuola, Finland och Peo Josefsson från Motala.

CustomBikeShow2012 DSC2343

Klassen Modified Harly och Bästa lack vanns av Micke Wiråker från Kalmar med sitt baggerbygge – Lord of the rings.

Trots blötan var publiken aktiv och en stor del av de närvarande passade på att SMS rösta på John Mathisen från Hägersten som vann Publikens Röst med sin Choppster. En nöjd vinnare som kunde lämna Norrtälje med splitterny motor till sitt nästa bygge.

CustomBikeShow2012 HDChopper1_DSC2437

Den stora folkfesten uteblev, ihållande regn och 8 grader gjorde att besökarantalet reducerades till en bråkdel av vad som är tradition. De som trotsade vädret fick dock en show med hög klass och en bra scenunderhållning, eller som en av besökarna uttryckte det:

-Ett jävla väder men riktigt bra underhållning.

CustomBikeShow2012 SkandinavianChamp_DSC2448

Evenemanget med en mix av utställning, mässa och folkfest är normalt ett av de större i sitt slag i Europa, och arrangeras av föreningen Twin Club Mc i Norrtälje. I år var det 38:e gången som föreningen arrangerade Custom Bike Show som numera är och en etablerad arena för motorcykelbygge i Skandinavien och Europa och som dessutom har ett gott renommé i USA, mc-byggets hemland.

Motorcykelbygge har en nästan 50 årig tradition i Sverige, och är därmed en pionjär, tätt efter USA där kulturen tog fart på 50-talet. Att bygga om eller att bygga en alldeles egen mc har inte varit helt självklart men intresset har funnits. Sverige har varit stilbildande i kulturen och det finns en "Swedish style" i världen. Custom Bike Show är ett av de evenemang som på ett bra sätt förvaltar kulturen och bidrar till att den lever och gör intryck på resten av mc-världen i världen!