Hastighetsmätning med motorcykel

The Gigabit Jump är ett spel från Bredbandsbolaget som låter användaren testa sin bredbandshastighet på ett annorlunda och underhållande sätt. I spelet är det hastigheten på bredbandet som bestämmer förutsättningarna och spelupplevelsen. The Gigabit Jump finns på YouTube och går att spela oavsett vilken bredbandsleverantör spelaren har.

The Gigabit Jump börjar som ett filmklipp på YouTube men går snabbt över till ett spel. Tittaren får ta kontroll över Bredbandsbolagets hjälte, som på sin motorcykel är på väg att hoppa utför en alptopp. Hastigheten på användarens bredband omvandlas till motorcykelns hastighet, vilken i sin tur avgör hur långt den kan hoppa. När förare och motorcykel flyger genom luften gäller det att samla på sig så mycket poäng som möjligt genom att göra olika trick. Under spelets gång finns olika kombinationer och dolda trick att upptäcka, vilket ger extra poäng.

– Det finns många som inte vet vilken bredbandshastighet de har idag eller vilken hastighet de har behov av. Med det här spelet vill vi visa på potentialen i ett kraftfullt bredband och ge en tydlig bild av hur hastigheten påverkar surfupplevelsen, säger Jesper Hedblom, marknadschef på Bredbandsbolaget.

Klicka här för att spela The Gigabit Jump.