Under hösten 2007 visade Vectrix upp konceptmodellen på framtidens eldrivna sportmotorcykel. Nu är framtiden här och deras eldrivna Super Bike har lanserats.

I samband med årets motorcykelmässa "Moto" i Zürich, Schweiz presenterade Vectrix sitt allra senaste tillskott till sin redan välfyllda modellpark av eldrivna motorcyklar. Modellen Super Bike är ett resultat av den senaste generationens högteknologiska lösningar där framförallt batteri- och, elsystem samt regenerativa bromsning, som gör att batteriet återladdas då man slår av på tempot.

-Vectrix är mycket glada att kunna sprida nyheten om vårt föryngrade 2012 Super Bike-program. Vi har fortsatt att göra framsteg och utvecklingen under de senaste fyra åren inom prestanda och räckvidd har gett oss möjligheten med vår modell Super Bike att bli ett gångbart alternativ inom marknadssegmentet, säger Vectrix vd Brian Buccella.

Viktiga funktioner - Vectrix ™ Super Bike

• Accelererar till toppfartshastigheten 201 km/h på 12,0 sekunder.

• El-driven. Ansluts till vanligt vägguttag (110V/220V).

• Tack vare batteriets energitäthet och Vectrix unika regenerativa bromsteknik uppges räckvidden vara på upp till 200 kilometer via en enda laddning.

• Vectrix ™ patenterade "Multifunktion" med dubbelriktad trottel ger föraren både ökade manöver- och ergonomiska funktioner.

• Underhållsfri gällande olja, filter och koppling, vilket ger kostnadseffektivt ägande.

• Låg ljudnivå för att minimera bullernivån.

Om Vectrix

Vectrix ™ (www.vectrix.com) bildades för att utveckla en plattform och för att kommersialisera en teknik med helt utsläppsfria fordon. Den enda fokus Vectrix ™ har är att ta fram rena, effektiva, pålitliga och prisvärda urbana fordon. Vectrix ® fordon är riktade till både konsumenter och myndigheter och de erbjuder såväl professionella som privata kunder ett växande utbud av fordon som brukar ren energi. Tillverkning sker i anläggningarna i New Bedford, MA och Wroclaw, Polen.