SMC och BMW Motorrad tecknar treårigt avtal

Motorcyklister kan öka sina körkunskaper och därmed höja säkerheten. Ökade kunskaper kring MC-körning ger ökad körglädje. De erfarenheterna gör att MC-tillverkaren BMW Motorrad och Riksorganisationen Sveriges MotorCyklister, SMC, nu tecknar ett treårigt samarbetsavtal.

Samarbetet mellan SMC och BMW inleddes 2011. Alla som köpte en ny BMW fick ett års medlemskap i SMC och en SMC Grund- eller Knixkurs. De som köpte en S 1000 RR fick dessutom en hel dags avancerad kurs på storbana.

BMW ser en tydlig koppling mellan BMW och SMC och tecknar därför ett treårigt samarbetsavtal med SMC.

-BMW utvecklar nya fantastiska motorcyklar och SMC utvecklar människorna som kör cyklarna. Det gäller att upptäcka potentialen hos både sig själv och i motorcykeln. Broms- och kurvövningarna är en utmaning för alla motorcyklister. Tack vare SMCs nytänkande och vidareutveckling av föraren skapar vi inte bara bättre och säkrare motorcyklister utan vi får också ut mycket mer glädje i motorcykelkörningen. SMC arbetar proffsigt med certifierade utbildare samtidigt som deras organisation tillför många andra mervärden för alla typer av motorcyklister. De finns dessutom över hela landet, nästan året om. BMW är övertygade om att SMC hjälper till att skapa nöjdare BMW-ägare, som kör ofta, långt, länge och säkert, säger BMW:s försäljningschef Niklas Lindell.

-Att BMW som första MC-tillverkare tecknar ett långsiktigt treårsavtal med SMC är ett bevis på att SMC:s fortbildning ger säkrare och bättre förare. Vår fortbildning inriktar sig på de moment som är viktigast att träna som motorcyklist, nämligen att bromsa, köra genom en kurva och att få en insikt i sina egna kunskaper. Deltagarnas utvärderingar visar att man får kunskaper och erfarenheter som gör MC-körning både roligare och säkrare efter avslutad utbildning, säger Jesper Christensen, generalsekreterare vid SMC.

SMC har bedrivit fortbildning för motorcyklister under snart 40 år. Under 2012 finns 15 000 kursplatser runt om i SMC:s 21 distrikt under hela MC-säsongen. Alla motorcyklister är välkomna!