Efter ett fyra år långt uppehåll kommer den efterlängtade folkfesten för alla motorcyklister åter till Göteborg. 26-29 januari nästa år är det "hjulafton" i dagarna fyra på Svenska Mässan.

 

– Mässan På två hjul innehåller som vanligt allt som motorcykel- och mopedbranschen har att erbjuda tillsammans med klubbar, shower, veteranfordon mm, förklarar Peter Näsman, en optimistisk projektledare för mässan.

Folkfest är ordet för MC-mässan. Senast som "På två hjul" arrangerades i Göteborg, 2008, besöktes mässan av inte mindre än 63000 personer.

– Mässan är den stora mötesplatsen för motorcykelfolket. När våren närmar sig är det dags att samla inspiration – spana in en ny hoj, titta på ny hjälm eller bara möta andra knuttar för att diskutera kommande gemensamma resmål, säger Peter Näsman.

– Men det handlar dessutom om att utveckla mässan för att intressera nya grupper i samhället. Det menar Per Johansson, VD för Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund och huvudsamarbetspartner för mässan.

– Motorcyklar har en väldig dragningskraft både bland yngre och äldre. Många har en koppling till MC, säger Per Johansson och fortsätter:

– Mässan är vår stora återkommande plattform för att visa nyheter – det är här som man fysiskt kan känna på och provsitta hojen. På Internet och i tidningar kan man tidigt se MC-nyheter, men först fysiskt på mässan.

Speciellt för mässan 2012 i Göteborg är den stundande trängselskatten i rikets andra stad. Med ett mildare klimat än i Stockholm, så kan MC eller moped bli ett intressant alternativ för pendlare.

– Vi kommer särskilt att rikta oss till denna nya grupp. Vi pratar om helt nya kunder och krav, med nya utmaningar för MC-handeln, säger Per Johansson.