I dagarna släpps den nya versionen av den mobila applikationen "Parkering Göteborg". Den har tagits fram i samarbete mellan Parkeringsbolaget i Göteborg och Know IT. Applikationen ger användaren tillgång till information om hur många lediga platser som finns och vad det kostar att stå per timme.

"Parkering Göteborg" ger trafikanterna tillgång till information om över 3 000 parkeringsytor. Applikationen visar antalet parkeringsplatser för bil, motorcykel, buss, handikapp och boendeparkering. Applikationen finns att ladda ner gratis och kommer finnas tillgänglig för iPad, iPhone och Andriod.

Parkeringsbolaget ser fram emot att kunna hjälpa fordonsförare att bryta gamla mönster och hitta nya parkeringsmöjligheter. Att kunna minska miljöpåverkan har varit centralt i projektet.

Det finns även ekonomiska fördelar med att använda tjänsten. Man kan nu jämföra priset mellan olika parkeringsplatser och dessutom se den kortaste vägen dit. Dessutom får användaren information om priser och betalningssätt för de olika parkeringsautomaterna.