Positiv utveckling för KTM

Trots en vikande motorcykelmarknad i Europa och USA lyckades KTM öka omsättningen till 263,0 miljoner euro (+ 24%) och försäljningen till 36.840 motorcyklar (41%) under årets första halvår.

 

Stefan Pierer, ordförande i direktionen för KTM Power Sports AG, har meddelat att lanseringen av Duke 125 och den nya Enduro-generationen har bidragit avsevärt till den tillfredsställande utvecklingen.

 

Framgångsrik produktlansering av Duke125 och Enduro-modellerna

Under första halvåret av 2011 KTM lanserades den första modellen av gatmodellen Duke 125, som utvecklats i samarbete med KTM:s indiske partner Bajaj.

LÄS PROVKÖRNINGEN AV DUKE 125 HÄR…

 

Sedan juni har Duke125 har legat högst på listan över flest nyregistrerade motorcyklar i Europa, och därigenom når KTM nu sin nya målgrupp av ungdomar och nyblivna motorcyklister.

Dessutom har nyligen en ny modellfamilj lanseras inom Enduro-segmentet, KTM:s viktigaste produktsegment, med över 30.000 sålda motorcyklar per år.

Under den första halvan av 2011 utökades produktionskapaciteten vid KTM-fabriken i Mattighofen, Österrike, med en tredje produktionslinje. Vidare utökades lärlings-utbildningen med nästan 80 lärlingar, som även berikades med en CAD-utbildning. Ytterligare positioner inom särskilda områden för forskning och utveckling samt inom området för distribution kommer också att utökas.

 

Framtidsprognos för KTM

Nya projekt inom de så kallade tillväxtmarknaderna ska skapas i samarbete med KTM;s indiske partner Bajaj. Dessa marknader skall stärka resultatutvecklingen på lång sikt och bidra till en utvidgning av KTM:s position på den globala marknaden. Efter undertecknandet av samarbetsavtalet är planen att dra igång Brasilienprojektet under andra halvåret 2011.

I modellprogrammet finns även en hel den nytt på gång, såsom exempelvis den nya eldrivna motorcykeln Freeride, större versioner av Duke samt en ny version av Adventure.

För det aktuella räkenskapsåret förväntar sig KTM en ökning av omsättningen och försäljningen trots det tuffa marknadsläget, jämfört med motsvarande 12-månaders period föregående år. Samtidigt kommer även skuldsättningsgraden minska betydligt jämfört med föregående år.