Efter ett antal återupplivningsförsök och exekutiva auktioner har det anrika italienska motorcykelmärket Moto Morini äntligen sålts till nya tappra investerare.

 

De två entreprenörerna Sandro Capotosti och Ruggeromassimo Jannuzelli betalade 1.960.000 Euro för Moto Morinis varumärke, domän och andra tillgångar. Däremot valde de att inte köpa Moto Morinis gamla fabrikslokaler i italienska Bologna. Istället spås märket leva vidare genom en betydligt billigare tillverkningskostnad på annan plats i världen, exempelvis Indien, Kina eller Sydamerika.

De både investerarna säger sig ha ett känslomässigt band till Moto Morinis motorcyklar. De två är även erfarna och tunga affärsmän. Till exempel är Capotosti tidigare ordförande för Banca Profilo och Jannuzzelli var tidigare vice VD och koncernchef för den italienska energikoncernen Camuzzi.

Med bas i Milano, bildade de två entreprenörerna företaget "Eagle Bike" att agera som den upphandlande enheten.

Moto Morini gick ursprungligen ut på marknaden med en prislapp på 5.500.000 Euro för företaget och dess lokaler, eller 2,6 miljoner euro för bara varumärket och dess relaterade tillgångar. När inga bud inkom i den här prisklassen valde Moto Morins konkursförvaltare att sänka priserna till 4.650.000 Euro och 1.950.000 Euro.

Det återstår fortfarande att se vad männen bakom ”Eagle Bike” har för planer med Moto Morinis varumärke.