Den engelska TV-presentatören Suzi Perry har avslöjat att hennes kärlek till motorcyklar har resulterat i skador på hennes hörsel. Nu vill Perry varna motorcykelentusiaster om vikten av regelbundna hörselkontroller och att använda hörselskydd vid all form av motorcykelkörning.

Enligt en studie utförd av Specsavers lär 40 procent av motorcyklister ha upplevt ringande i öronen efter en lång motorcykeltur och en av fyra har drabbats av någon form av permanent hörselskada. Trots denna statistik, anser endast 27% av de tillfrågade motorcyklisterna att hörselskydd är väsentliga.

Perry säger: "Det är ganska enkelt egentligen. Hörselnedsättning när du regelbundet kör motorcykel sker gradvis, så du bör antingen skydda hörseln nu eller, som jag, vara beredd på att ta konsekvenserna med hörselnedsättning senare. Även då du bär hjälm, kan din hörsel fortfarande skadas av vind och motorljud, så jag uppmanar alla cyklister att få sin hörsel kontrollerad nu och köpa lite skydd. Det är lika viktigt som ditt skinnställ eller stövlar. Annars kommer du, snabbare än du kan ana, höra ett ringande i öronen och vara tvungen att vrida TV:n upp till högsta volym. "

 

FILMREPORTAGE OM HÖRSELSKYDD MED SUZI PERRY