Iván Cervantes, femfaldig Enduro-världsmästare och global ambassadör för Triumph, har officiellt kört till sig GUINNESS WORLD RECORDS-titeln för "Den längsta körsträckan med en motorcykel under 24 timmar (individuellt)". Läs mer och se filmen från rekordkörningen.

Bakom styret på en Tiger 1200 GT Explorer körde Iván mer än 4012 km under en 24-timmarsperiod, och slog det tidigare rekordet på 3406 km med en enorm marginal på mer än 600 km.

Rekordförsöket genomfördes på High Speed Ring vid Nardò Technical Center i Italien och bevittnades och validerades av en officiell GUINNESS WORLD RECORDS-domare den 30 april 2023, med en slutgiltigt bekräftad körsträcka på 4012,53 km – en sträcka som motsvarar att köra från London till den stora pyramiden i Giza på 24 timmar!

Motorcykeln som användes för rekordkörningen var en Tiger 1200 GT Explorer, enligt uppgift vald slumpmässigt från produktionslinjen vid Triumphs fabrik i Hinckley, Storbritannien. Inga speciella modifieringar ska ha utförts på motorcykeln, förutom att genomföra det rekommenderade inkörnings- och första serviceschemat innan rekordkörningen.

Det tidigare officiella rekordet på 3406,17 km uppnåddes av amerikanen Carl Reese den 26 februari 2017, med en medelhastighet över 24 timmar på 141,9 km/h.

Efter att Iván kört konsekvent i hastigheter över 200 km/h på Nardò Technical Center i Italien, överträffade Iván det befintliga rekordet med 5 timmar kvar av 24-timmarsfönstret. Han var inte nöjd med att bara slå rekordet, utan hade siktet inställt på att definiera ett nytt riktmärke för denna utmaning – 4000 km.

Under de 5 timmarna som följde fortsatte han att köra ytterligare 606 km – vilket i princip matchade det befintliga rekordet och fortsatte sedan att köra motsvarande bredden på Frankrike.

Rekordförsöket bevittnades av en officiell GUINNESS WORLD RECORDS-domare, som validerade den slutliga sträckan tillryggalagd på 24 timmar till 4012,53 km, med en medelhastighet på 167,79 km/h.

Iván Cervantes kommenterar:  "Tiger 1200 GT Explorer var den perfekta motorcykeln för detta. Den är väldigt bekväm att köra under lång tid. Det svåraste var vädret, för det började regna, men den här motorcykeln har ett väldigt stort kåpglas och erbjuder utmärkt väderskydd, vilket hjälpte mig mycket. Det är en väldigt speciell motorcykel för mig. Det är inte lätt att köra 24 timmar i sträck, men nu är rekordet mitt med denna fantastiska motorcykel!'