Nu är det dags att presentera en riktigt rolig norgehistoria. Och den handlar inte om varför norska hojåkare tar med en bildörr ut i öknen, utan om att Fastbikes.se idag har inlett en norsk-svensk union med BikeLife Norge.

Tillsammans får vi större muskler, ökade resurser att ge våra läsare ännu mer, bättre och inte minst snabbare tillgång till motorcykelrelaterade reportage och artiklar av alla dess slag. Som av en händelse formaliserades vår norsk-svenska union vid Eidsvold, där Norge år 1814 fick en egen grundlag och ansågs vara en självständig stat.

Samarbetet innebär i korthet att vi kommer att dela material och artiklar samt säkerställa ett bra informationsflöde av motorcykelnyheter. Vi inleder även ett samarbete kring att provköra och testa nyheter hemmavid och utomlands, och vi räknar med att vi kommer att hitta på mycket kul tillsammans framöver, såväl i vår podcast MCPODDEN, på YouTube och ”vanliga” redaktionella reportage och snabba motorcykelnyheter.

Johan Ahlberg, Fastbikes.se kommenterar: ”Det känns hundra procent rätt i tiden att vi växlar upp, och inleder detta viktiga samarbete. Att dessutom få göra det tillsammans med våra entusiastiska, motorcykelälskande kollegor hos BikeLife Norge, i det vackra grannlandet i väst, är oerhört glädjande. Tillsammans blir vi starkare och kommer att kunna erbjuda våra läsare och lyssnare ännu mer motorcykelrelaterade artiklar och annat skoj.”

BikeLife Norge driver den populära podcasten BikeLife Norge, liksom webbaserade motorcykeltidningen under samma namn, med mängder av motorcykelnyheter, provkörningar och annat motorcykelrelaterat: https://www.bikelifenorge.no

Thomas J. Winther, BikeLife Norge, kommenterar: "Vi har några av våra favoritvägar i de svenska skogarna och ett samarbete med "Söta bror" känns naturligt. Det finns ingen direkt konkurrens mellan oss och vi har allt att vinna på att ge våra läsare maximal nytta av vår gemensamma kompetens och kapacitet. Tillsammans kan vi täcka mycket mer och erbjuda större värde för våra partners då de får ut sitt material i flera kanaler."