I samarbete med klocktillverkaren Breitling har Triumph presenterat en specialutgåva av Speed ​​Twin.

Specialmodellen, som endast kommer att tillverkas i 270 exemplar, kallas Triumph Speed ​​Twin Breitling Limited Edition. Specialversionen är baserad på senaste versionen av Speed ​​Twin, som uppdaterades förra året med mer kraft, uppgraderad fjädring och bättre bromsar, och som i det här fallet får ytterligare kosmetiska och chassiuppgraderingar. Samtidigt lanserar Breitling en ny kronografklocka i begränsad upplaga, "Top Time Triumph".

Motorcykeln får en speciell "Breitling Edition"-lackering, bestående av en tvåfärgad blå tank med basfärgen matchad till den för Triumph Thunderbird från 1951 som förevigades av Marlon Brando i filmen The Wild One. Det finns också en "Breitling"-logotyp på toppen av tanken tillsammans med handmålade linjer. 

Ytorna på de dubbla instrumentklockorna har en skräddarsydd design med tydliga detaljlikheter hämtade från den nya Breitling-klockan. På plats sitter även en unik perforerad, räfflad svart lädersadel med kontrasterande grå sömmar, som är inspirerad av Breitlings klockarmbandsdesign, plus speciella Breitling motordetaljer. Chassimässigt får Breitling Edition fullt justerbara Öhlins dubbla stötdämpare med blanksvarta fjädrar. 

Bara 270 exemplar av motorcykeln kommer att byggas, där varje modell har en individuellt numrerad styrklämma och kommer med ett äkthetscertifikat undertecknat av både Triumphs vd Nick Bloor och Breitlings vd Georges Kern. 

Köpare kommer också att ha möjlighet att köpa sin egen Breitling Top Time Triumph kronograf i begränsad upplaga med matchande special-upplage-nummer.