Sveriges äldsta BMW Motorrad-återförsäljare är först ut i landet med att hyra ut nya motorcyklar genom BMW:s egna uthyrningskoncept Rent A Ride.

-Det är jättekul att vi är först i Sverige med detta och att vi kan erbjuda något extra till våra kunder,  säger Fredrik Kvarnström på Lundgrens Motor. Vi har tänkt på detta tidigare och har funderat över hur vi skulle kunna erbjuda uthyrning själva. Därför var det självklart för oss att hoppa på Rent A Ride när denna möjlighet nu finns genom BMW.

Syftet med Rent A Ride är att kunna erbjuda valfriheten och möjligheten att testa BMW:S motorcyklar på ett nytt sätt. Med Rent A Ride kan kunderna uppleva sommar-Sverige och den härliga känslan av att köra motorcykel utan att själv äga en. Det är enkelt, smidigt och prisvärt.  

www.rentaride.com ser kunderna vilka motorcyklar som finns tillgängliga och vilka tillval som finns när de bokar. 

Motorcykeln hämtas sedan och lämnas på Lundgrens Motor i Avesta enligt de villkor som gäller. 

-Det är riktigt kul att Lundgrens Motor börjar med uthyrningskonceptet. Jag tror att det är en av byggstenarna för oss i branschen att stärka våra erbjudanden till våra kunder, säger Robert Augustson Head of Retail Business Development & Customer Care, BMW Motorrad.

BMW jobbar målinriktat med att stärka upplevelserna kring motorcyklismen och att få fler att prova att köra motorcykel i olika former. 

-Det gäller allt från enkelheten i att hyra en motorcykel några timmar till att hyra för en längre resa fylld med upplevelser, säger Robert Augustson.

Förutom uthyrningen finns det flera rutter runt om i Europa att ta del av på hemsidan. När uthyrningen på Lundgrens Motor kommit igång ordentligt är förhoppningen att det även ska finnas tips på vägar och rutter att köra runt om i Dalarna fram för allt.

-Efter bara en dag hade vi fått vår första bokning och nyligen kom kunden och hämtade ut sin hyrda BMW R 1250 GS. Vi har dessutom fått flera förfrågningar om bokningar i sommar vilket är jättekul, säger Fredrik Kvarnström.

 

Fakta om Rent-A-Ride

Rent A Ride grundades 2019 men drog igång fullt ut 2020. Konceptet har runt 200 

partners i hela världen. Förra året körde kunderna mer än 800.000 kilometer tillsammans. 

I Norden finns Rent A Ride i Finland och i Norge och nu även i Sverige.