Ny distributör Piaggio Groups varumärken i hela Norden

Den Svenska Piaggio-importören, SPG Import, är från och med den 1 januari 2021 nystartade PG Nordic, ny distributör för samtliga Piaggio Groups märken i hela Norden.

-Det är en stor ära att vi får detta förtroende från Piaggio Group och det är väl det bästa erkännande vi kunna få för det jobb lagt ner och de förbättringar vi lyckats åstadkomma i Sverige under de här åren. Vi är fantastiskt laddade och hela teamet är riktigt taggade för att göra ett lika bra jobb i hela Norden, säger Marcus Strauch, operativ chef på PG Nordic.

Marcus Strauch

Företagets huvudkontor ligger i Stockholm liksom deras egna lager med delar och tillbehör till Piaggios samtliga märken. Här finns personal vars mål är att ge återförsäljare bästa möjliga support.

Gällande fordonen jobbar PG Nordic med ett externt logistikcenter som fungerar som lager. Härifrån skickas samtliga fordon till samtliga återförsäljare i Norden.

-Att våra lager av både fordon och tillbehör nu blir ännu större är ju något som förhoppningsvis alla våra nordiska återförsäljare kommer att gynnas av. Det finns ju många fina synergier att vi nu är en aktör som jobbar på flera olika marknader, fortsätter Marcus.