MV Agusta har tillsammans med Alpine, den ikoniska franska tillverkaren av racing- och sportbilar,  samarbetat kring design och produktion av sin nya 110-enheters specialmodell, inspirerad av bilen Alpine A110. 

Enligt MV Agusta var Superveloce ett naturligt val för detta projekt, eftersom det "perfekt förkroppsligar andan hos A110, delar samma tidlösa elegans och erbjuder unika körkänslor."

 

Superveloce Alpine kommer med MV Agustas 3-cylindriga radmotor,  med 147 hk vid 13.000 varv/minut för topphastigheter på över 240 km/h, och kommer med en mängd dedikerade tillbehör. Den grafiska designen, detaljerna och tillbehören kommer att bära det omisskännliga märket Alpine.

 

Monaco Design Studio, MV Agustas spjutspets-designdivision för tillverkning av exklusiva skräddarsydda modeller, var involverad i projektet från början och arbetade i nära kontakt med sin motsvarighet hos Alpine. Resultatet är en motorcykel som är en perfekt mix av de två märkenas personligheter med en helt egen identitet. Den blå lackeringen hos Superveloce Alpine matchar den nuvarande versionen av A110.

De upphöjda "A"-logotyperna på kåporna påminner också om de ursprungliga A110-detaljerna, liksom den svarta Alcantara-sadeln med blå sömmar och de CNC-maskinbearbetade svarta fälgarna. För att markera samarbetet visas de franska och italienska flaggorna stolt på vardera sidan om framskärmen.

 

Timur Sardarov, VD MV Agusta Motor S.p.A., kommenterar: "Många Alpine-kunder är också hängivna MV Agusta-fans, och vice versa. Superveloce Alpine för de två världarna tillsammans, med otroliga synergier när det gäller design, personlighet och stil. Vi ser fram emot detta samarbete med ett av de mest beundrade varumärkena inom motorsportens historia, och är övertygade om att denna nya, suveräna limited edition kommer att mötas med entusiasm hos motorcyklister och motorsportfantaster runt om i världen."

 

Patrick Marinoff, VD för Alpine, tillägger: "MV Agusta är en symbol för italienskt hantverksmanskap och excellens som skapar motorcyklar som ingen annan. Våra två varumärken drivs av samma passion för att skapa vackert konstruerade produkter och unika känslor för våra kunder.  Superveloce  Alpine är en fin bit av design och teknik utan kompromisser vad gäller prestanda och körglädje. "

 

Superveloce Alpine kommer att distribueras via MV Agustas återförsäljarnät.

Pris 36.300€  (för italienska marknaden), inklusive Racingkit

 

TEKNISKA SPECIFIKATIONER 

Motor: 798 cm3 3-cylindrig radmotor – Euro 5

Toppeffekt: 147 hk  vid 13.000 varv/min

Toppfart: 240 km/h

Torrvikt: 173 kg

Kompressionsförhållande: 13.3:1

 

Detaljer

Färg: Alpine Blå /Ago Silver

Borstad aluminiumplakett på styrhuvudet med nummer 001 till 110

Metallic, matt aviogrå fackverksram

Matt silvermålade sidoplattor och enkelsidig svingarm

 

Instrumentpanel TFT 5-tums färgskärm

Farthållare

Startkontroll

Bluetooth

Gps

MV Ride App för navigeringsspegling, appstyrd motor, förarstöd

Mobisat spårare 

 

KOLFIBER-KOMPONENTER

Kedjeskydd

Luftintagskåpor

Stänkskärm bak/fram

Nedre kåpa höger/vänster

 

RACING KIT

Arrow racing 3 avgassystem

Dedikerad ECU

CNC-bearbetat tanklock med läderrem och Alpine  logotyp

Sadelkuts

Specialanpassat kapell

Ursprungscertifikat Limited Edition