Tre motorcyklister har skadats allvarligt efter att ha blivit rammade av en bil i staden Berlin i vad polisen kallar en terrorhandling.

Tyska myndigheterna tillkännagav nya detaljer om terroristdådet på Berlins stadsmotorväg A100 under onsdagen. "Han misstänks för att ha jagat motorcyklister," säger Martin Steltner, talesman för den offentliga åklagaren i Berlin.

Polisen arresterade den 30-åriga irakiern Sarmad A. Åklagarmyndigheten misstänker att det rör sig om en islamistiskt motiverad attack. Hittills finns det inga bevis för att den misstänkta är medlem i någon terroristgrupp.

De tre motorcyklisterna träffades av misstänktes bil på motorvägen A100 vid runt 19-tidenlokal tid på tisdag kväll i vad åklagaren sedan de hävdade var en "islamistiskt motiverad attack", enligt BBC. 

Vittnen säger att den 30-åriga irakiska misstänkta hävdade att han hade ett "farligt föremål" i en ammunitionslåda efter att ha lagt den på vägen. Den visade sig senare endast innehålla verktyg.

Krascherna inträffade separat från varandra på helt olika platser strax utanför centrum av den tyska huvudstaden. 

Den svarta Opeln som den misstänkte föraren körde träffade en motorcyklist i den första händelsen innan han gasade vidare efter två till motorcyklister. SAmtliga ådrog sig allvarliga skador. Den tredje motorcyklisten rapporteras vara i livshotande tillstånd. Efter att vansinnesfärden tog stopp i och med kraschen med den tredje motorcykeln hoppade bilföraren ur sin svarta Opel Astra och skrek ”Allah akbar”, Gud är störst, enligt Expressen.

Bilder från platsen för den slutliga kraschen visar betydande skador på bilen och motorcykeln som rammades.

"På grund av omständigheterna ser vi inte detta som en slumpmässig olycka," tillade Steltner. "Senaste indikationer pekar på en islamistiskt motiverad attack." 

TV-kanalen ARD rapporterar att mannen tidigare hade fått psykiatrisk behandling efter att ha uttalat hot för att döda, men det är inte klart om han var kopplad till någon grupp av militanta extremister. 

VI håller tummarna för att inblandade motorcyklisterna återhämtar sig snabbt och bra från sina skador.

Se videoinslaget om händelsen (tysk kommentator): https://www.facebook.com/watch/?v=2736912293297931

Mer på tyska: https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/unfall-chaos-auf-a100-sprengstoff-alarm-auf-berliner-stadtautobahn-72457770.bild.html

Källor: Bild.de, spiegel.de, BBC