Rapport från Custom Bike Show 2020 – Cyber Edition

Custom Bike Show 2020 – ett år som aldrig förr. Ingen kunde väl vänta sig att ett litet virus från fjärran land kunde slå så hårt.

Här följer pressmeddelandet från Custom Bike Show:

Custom Bike show, en tillställning som ligger många varmt om hjärtat, inte minst för oss inom Twin Club, fick helt andra förutsättningar. Men vi bestämde oss för att göra något annorlunda i år, nämligen ett digitalt Custom som genomförs i Cyber-världen. Till en början kändes idén som ett torftig alternativ gentemot den traditionella folkfesten, men ju mer idén tog form, desto större blev ambitionerna. Vi skulle göra detta till den bästa digitala Biker-träffen som gjorts!Som vanligt var det första lördagen i juni som gällde, vilket detta år inträffade på Sveriges nationaldag. Det är även den 46:e omgången av Custom som hållits sedan starten 1971. Klasserna för året var Chopper, HD-chopper, Classic, Modified standard, Custom samt Racer. Totalt deltog hela 340 ekipage, varav flest i klassen HD-chopper i vanlig ordning, med 131 bidrag. Därefter var klasserna Custom och Modified standard mest populära. Oerhört roligt att så många var med och tävlade trots det annorlunda upplägget, där man tävlade genom att skicka in bilder, videoklipp och en beskrivning av sin hoj. Alla besökare på sidan kunde rösta en gång i varje klass.


Årets jury bestående av Calle Söderberg, Micke Sandberg, Leffe Jansson, Pirre Morgan och Hasse Wiklund, har haft fullt upp med att bedöma alla bidrag. När klockan slår tre har juryn utsett vinnaren av Twin Club Cyberbike pris. Priset gick till byggaren Alain de Poissy från Frankrike, med sitt bygge Good Wave. 

På förstaplats inom de olika klasserna har vi följande

HD-chopper: Heroin Diet - Kenny Grönberg, Nyköping
Chopper: Purple Haze - Kenneth Forsberg, Stockholm
Classic: BMW R25  Taxi - Johnny Martinsson, Rhodos
Modified standard: Rt Nine Military - Johan Svärd, Sundsvall
Custom: Ironhorse 124” - Christoffer Pentmo
Racer: Mad Max Bobber - Victor Wångstedt, Twin Skull Mc, Göteborg

Vi riktar ett stort grattis till årets alla pristagare, med extra applåder till vinnaren i Racer-klassen, Victor Wångstedt, som också lyckades kamma andraplatsen i Custom-klassen med bygget Look Rat Harley. 

President Bine Hägglund är nöjd med hur dagen tagit form; - ”Det har flutit på bra, trots ett väldigt annorlunda år” säger han. Underhållningen i år var inte heller något att tumma på. På scenen hade vi genom livesändning för 20e året David Harleyson Powertrio bestående av sångaren och basisten Lasse Gidbo, gitarristen Håkan Nilsson och trummisen Håkan Rangemo. - ”Det ska bli kul, kommer bli drag”, kommenterar gitarristen Håkan Nilsson. Twin Club MC vill rikta ett stort tack till alla som följt oss via våra sociala medier inför, samt varit med oss under dagen! Engagemanget har varit långt över förväntan, med hela 8500 livevisningar under en total sändningstid på nästan sju timmar. För att se samtliga vinnare inom de olika klasserna kan ni besöka www.2020.custombikeshow.se

Nästa år ses vi som vanligt i parken den första lördagen i juni! 
Väl mött,

Skribent Annie Ivarsson - Twin Club MC