Custom Bike Show lanserar egen app
För att göra det enkelt för alla som vill besöka årets virtuella Custom Bike Show kommer Twin Club Mc:s nyutvecklade app snart finnas att ladda ned. 
 
På grund av den rådande samhällssituationen med Coronaviruset finns tyvärr inte möjligheten att arrangera ett vanligt Custom Bike Show i juni 2020. Istället kommer Twin Club Mc att arrangera ett ovanligt Custom Bike Show – en virtuell utställning.
 

-För att underlätta för våra besökare har vi utvecklat en helt egen app. Den är godkänd av Google och nu väntar vi på att få ok från App Store, och det beskedet väntar vi när som helst, säger Anders Karlsson medlem i Twin Club Mc som är skaparen av appen.

Appen kommer att vara helt gratis att ladda ned, som förövrigt hela evenemanget kommer att vara, det är gratis att ställa ut sin mc, det är gratis att vara besökare och rösta i alla klasser.

Årets utställning blir en helt virtuell händelse, men arrangerad så att den som vill följa det hela digitalt får en upplevelse som i mångt och mycket kan kännas igen från ett vanligt Custom Bike Show. För att nå fram till den visionen har klubben arbetat fram en webbplats med flera ovanliga lösningar. 

-Redan nu finns flera funktioner igång, bland annat en enkel möjlighet att anmäla sig. Även årets programblad finns att läsa liksom en film där vår ordförande hälsar välkommen, säger Ulf Karlsson, medlem i Twin Club Mc, som deltagit i utvecklingsarbetet.

Årets virtuella utställning har fått ett positivt bemötande från mc-folk, företag och sponsorer. Alla verkar vara överens om att det behövs ett virtuellt arrangemang, då det inte går att arrangera ett vanligt Custom Bike Show. 

-Vi har redan nu knappt ett 100-tal anmälningar till utställningen, trots att sidan legat uppe bara en vecka, anmälningarna trillar in från hela världen, säger Ulf Karlsson, medlem i Twin Club Mc, som deltagit utvecklingsarbetet.

-Bland de första som anmälde sig var en mc-entusiast från Illinois, USA. Sedan har det kommit många anmälningar från Sverige och flera länder i Europa, bland annat Schweiz, fortsätter Ulf.  

För den som är intresserad och vill delta i utställningen så ska man skicka in en eller flera bilder på sin mc. Bilderna placeras i olika forum som motsvarar de olika klasserna i en vanlig utställning. Årets utställning av innehåller klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker och Modifierad Standard. 

Den app som lanseras inom kort gör det enklare för den som vill följa det hela digitalt, en genväg in i årets Custom Bike Show. 

Förutom motorcykelutställning kommer det att finnas olika digitala aktiviteter att ta del av under dagen - ett musikprogram med livesändning samt olika inslag och händelser som under en vanlig dag i Societetsparken!

Custom Bike Show är ett evenemang som normalt sker den första lördagen i juni. Mc-säsongen startar för många intresserade med ett besök i Societetsparken i centrala Norrtälje. 4000–5000 motorcyklar brukar komma och fyller alla närliggande gator, som för dagen är omgjorda till parkeringsplatser. I parken finns 10 000 besökare – motorcyklister och mc-intresserade i alla åldrar. 

Custom Bike Show arrangeras av Twin Club Mc som är en av de äldsta mc klubbarna i Sverige. Sättet att arrangera utställningen på i år är däremot alldeles nytt!

Mer info:

www.custombikeshow.se

www.twinclubmc.se