Nu finns Mobileye, ett säkerhetssystem byggt på avancerad kamerateknik och AI, tillgängligt för den svenska marknaden. Mobileye hjälper föraren att se åt flera håll samtidigt. Med Mobileye kan potentiella trafikfarliga situationer identifieras och undvikas.

Med avancerad AI-teknik kan Mobileye hjälpa till att förhindra och undvika olyckor samt mildra effekten av en olycka. Säkerhetssystemets kameror som monteras runt fordonet hjälper föraren att upptäcka gångtrafikanter och cyklister både framför fordonet och i de döda vinklarna vid sidan om fordonet. Ljud- och bildvarningar gör föraren uppmärksam på att personer eller fordon befinner sig nära vilket gör att föraren hinner bromsa i tid.

Förutom att minska risken för olyckor visar en amerikansk studie* att säkerhetssystemet bidrar till ett bättre förarbeteende. Förare som använt Mobileye kör säkrare, mjukare och bromsar tidigare. Det bidrar till lägre bränsleförbrukning, minskat fordonsslitage och sänkta kostnader för stillastående fordon vid exempelvis verkstadsbesök.

 - Det känns otroligt bra att kunna erbjuda våra svenska kunder Mobileye, som inte bara bidrar till att förhindra olyckor och öka säkerheten i trafiken utan också utvecklar förarnas körning och sparar pengar, säger Lars Ojanen produktchef för Mobileye hos KG Knutsson AB.

Mobileye är världsledande på tekniken som finns originalmonterad i cirka 350 bilmodeller. Eftermarknadslösningen säljs i Sverige via KG Knutsson AB. Säkerhetssystemet går att eftermontera på nästan alla fordon, allt från personbilar till tunga fordon.

Läs mer: mobileye.com/uk

*Active Safety Collision Warning Pilot-studie: