Nu på lördag den 1 juni är det dags för Custom Bike Show, i Societetsparken i Norrtälje.

Twin Club Mc, som firar 50 år som motorcykelklubb i år, hälsar alla bikers och publik varmt välkomna till Skandinaviens största mästerskap i hojbygge, som också är VM-kvaltävling inför VM finalen i Köln.

Custom Bike Show är ett evenemang som firar 45 år i år, och precis som de senaste åren sker det i Societetsparken i centrala Norrtälje. 4000–5000 motorcyklar kommer och fyller alla närliggande gator, som för dagen är omgjorda till parkeringsplatser. I parken finns 10 000 besökare – motorcyklister och mc-intresserade i alla åldrar.

Årets utställning innefattar förutom E-bike, klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker och Modifierad Standard. Dessutom delas pris ut till Bästa Lack och till den motorcykel som får utmärkelsen Publikens Favorit.

Custom Bike Show är också kvaltävling till VM för motorcykelbyggare och i år utser en jury tre bidrag som vinner en plats i VM finalen i Köln, Tyskland, hösten 2020. 

250–300 motorcyklar förväntas delta i år – där deltagarna kommer främst från Sverige och Finland, men under senare år har antalet deltagare från Europa ökat stadigt. Vinnarna i de olika klasserna röstas fram av övriga utställare samt av publiken.

Nytt för i 2019 är klassen E-custom, en helt ny utställningsklass för custombyggda motorcyklar med elmotor som kraftkälla. Det finns ett antal nybyggda motorcyklar hos entusiaster ute i landet och det finns goda chanser att se dem i Norrtälje under Custom Bike Show.

Vinnarna till VM-finalen utses av en namnkunnig jury som bland annat i år består av Marlon Larsson, Norrtäljeprofil som är välkänd hojbyggare i Sverige, och Michael Lichter, amerikansk fotograf med motorcykelbilder som specialitet.

Förutom motorcykelutställning finns en minimässa med ett 40-tal utställare, ett musikprogram med liveuppträdanden; Marx Gallo & Hilltown Syndicate spelar reggae och Blue Comets i Norrtälje. 

Custom Bike Show arrangeras av Twin Club Mc som i år fyller 50 år och är en av de äldsta mc-klubbarna i Sverige. 

Mer info: www.custombikeshow.se