Den 23 september digitaliserades ytterligare tre utskick från Transporstyrelsen. Den som ansökt om körkortstillstånd och har en digital brevlåda får beviset i elektronisk form och kan därmed visa upp det i mobilen i stället för att ta med sig pappershandligen under körning.
 
 

Transportstyrelsen fortsätter sin satsning på att bli mer digitala och digitaliserar ytterligare tre meddelandetyper:

  • Bevis om körkortstillstånd
    Skickas till den sökande efter att Transportstyrelsen fattat beslut om körkortstillstånd för grupp 1, 2 eller 3. Den som har en digital brevlåda kommer att få beviset skickat dit i stället för på posten.
    Ansök om körkortstillstånd

  • Påminnelse om läkarintyg
    Personer som behöver lämna in ett läkarintyg för sitt körkortsinnehav får en påminnelse om detta cirka tre månader innan intyget måste ha kommit in till Transportstyrelsen. Den påminnelsen kommer nu skickas digitalt till den som har en digital brevlåda.
    Körkort med villkor
  • Påminnelse om körkortstillverkning
    I vissa fall, när en person skickat in foto och namnteckning för tillverkning av körkort men inte betalat avgiften, skickas en påminnelse om detta ut. Körkortet tillverkas inte förrän avgiften betalats. Denna påminnelse kommer nu skickas digitalt till den som har en digital brevlåda.
    Förnya körkortet

– Många trafikskolor vill att man visar upp beslutet om körkortstillstånd när man ska påbörja sin utbildning. De flesta har idag en mobiltelefon och det är enklare att visa upp beslutet via mobilen än att ha med sig beslutet på papper, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.