Snart slår portarna upp för vinterns höjdare. Då är det dags att kolla in nyheter på den svenska mc-marknaden. Den 25-28 januari samlas motorcykelälskare och entusiaster på Svenska Mässan i Göteborg för att se, klämma på och kanske rentutav provsitta en och annan motorcykel, titta på alla nya mc-kläder och de senaste tillbehören.


Som vanligt kommer merparten av årets motorcykelnyheter finnas på plats. 2018 års modellprogram bjuder på många nyheter. Missa inte KTM:s nya Duke 790 tillsammans med den österrikiska tillverkarens övriga modeller. Eller BMW som visar upp nya F750GS, F850GS, K1600 Grand America och C400X. På plats kommer även Vitpilen och Svartpilen från Husqvarna att finnas, liksom Hondas helt nya Guldvinge eller kanske ta en närmare titt på Africa Twin eller någon av alla nakenmodeller. Kanske är du sugen på att klämma lite på Kawasakis nya Z900RS, Ninja 400 eller deras kompressormatade sport och touringmaskiner, eller kolla in Ducatis V4 och Scrambler-modellerna vars familj vuxit till sig med syskon på 1100 kubik. Triumph Bobber, Tiger och Speedmaster är också några 2018-nyhetervid sidan om ett antal nyheter från Suzuki, MV Agusta, Gas Gas, Yamaha, Aprilia, Moto Guzzi och ett antal andra märken. Dessutom är Harley-Davidson tillbaka i Göteborg med en lång rad helt nya modeller.

I mässans actionhall kan du som vanligt se proffsförare bjuda på en show. Kom och träffa Jimmy och Martin från Rackartygarna och se Elliot upphäva tyngdlagen i sin nya stuntshow. I samma hall erbjuds provkörning av många av årets nya modeller.

Men inte nog med det...
MC-mässan bjuder på fri entré på torsdag och fredag för alla som är 18 år eller yngre.