Nya Kawasaki Z900: nu för A2-förare

Sedan den introducerades senare delen av 2016 har Z900 varit en populär nakenmodell. Till 2018 får Z-familjen tillökning med en A2-version av Z900.

Med utseende och teknisk specifikation som sina syskon var beslutet att skapa en A2-version logiskt. Fokus låg på att skapa en A2-motorcykel som delar samma utseende, attityd och personlighet som den nuvarande Z900.

Detta betyder att 2018 års 70kW version inte kommer skilja sig designmässigt från den befintliga Z900 med full effekt. Den kommer även ha samma fördelar så som härligt insugsljud, assist- & slirkoppling, lättviks fackverksram samt Kawasakis karaktäristiska horisontella fjädringsupphängning bak.

Avstämd för att ge maximalt 70kW (ca 95hk) enligt kraven för A2 kan denna versionen av Z900 även justeras för att ge en effekt på maximalt 35kW (ca 48hk), även detta för att klara kraven för A2 och möta behoven hos MC-körskolor.

Via justering i den inbyggda ECU-enheten på motorcykeln hos en auktoriserad serviceverkstad kan effekten begränsas till 35kW. Justeringen är varken tidskrävande eller bestående så det är alltid möjligt att ställa tillbaka till 70kW genom ett snabbt besök på auktoriserad verkstad. De kommer då även skapa och uppdatera status för maskinen. 

“Strax efter lanseringen av Z900 började vi jobba på en A2-kompatibel version. Input om designen från potentiella kunder och återförsäljare var samma; behåll utseendet och själen hos Z900 och skapa en A2-kompatibel version för att öppna upp världen av Refined Raw Z för fler entusiastiska förare. Med 948cc kommer denna A2-godkända Z900 bli en av de mest attraktiva A2-alternativen på markanden”, berättar Morihiro Ikoma, Ansvarig för Kawasaki Motors Europé. 

LÄNK: Mer information HÄR…