Volkswagens försäljning av motorcykelmärket Ducati har för närvarande ingen majoritetsuppbackning hos företagets styrelse, vilket betyder att det italienska motorcykelmärket ser ut att stanna under den tyska fordonsgigantens vingar ett tag till.

Europas största biltillverkare har utvärdera olika alternativ för Ducati, inklusive avyttring, med syfte till att effektivisera verksamheten för att finansiera den kostsamma skandalen med ”Dieselgate”.

Volkswagen har granskat sin portfölj av tillgångar och varumärken sedan den tillkännagav i juni 2016 en växling på flera miljarder-euro-satsning på elbilar och nya mobilitetstjänster som en del av sin så kallade ”Strategy 2025”.

Fem budgivare har listats som intresserade att köpa Ducati, inklusive Italiens Benetton-familj, där det ryktas om erbjudanden på att köpa Ducati-varumärket för 1,5 miljarder euro.

Men VW:s styrelsemedlemmar, som upptar hälften av styrelsens 20 platser, motsäger sig en försäljning av Ducati.

"Volkswagens styrelse kommer inte att godkänna en försäljning av Ducati”, sa en talesman för VW-gruppens företagsråd till Reuters sent på lördagen.