Honda har presenterat 2017 års motorcyklar inklusive två nykomlingar och sex ordentligt uppdaterade modeller på EICMA i Italien.

X-ADV är en ny sorts motorcykel som uppges vara robust och uppmanar till äventyr utanför asfalten. Chassit är stryktåligt och fjädringsvägen är lång. Fram sitter radialmonterade fyrkolvsok och en 745-kubikstwin med maffigt vrid står för drivkraften genom Hondas automatlåda med dubbelkoppling (DCT).

X-ADV är utrustad med justerbart kåpglas i fem lägen, förvaringsutrymme under sadeln med plats för en offroadhjälm, handskydd, instrumentskärm à la ökenrally, centralstöd och Hondas smartnyckelsystem. Modellen är konstruerad av Hondas forsknings- och utvecklingscenter i Rom med målet att fånga tvåhjulingars frihetskänsla i en ny och spännande skepnad.

CBR1000RR Fireblade bildar tillsammans med den uppdaterade SP och nya SP2 en Fireblade-trio för att hylla modellen som lanserades för 25 år sedan. Modellens motto är ”total kontroll” och fokus ligger fortfarande på köregenskaper och smidighet. Av hojens huvudkomponenter uppges 90 % ha uppdaterats med 16 kg lägre vikt som resultat och klassledande 195 kg totalt. Toppeffekten har ökat med 8 kW och det ger nya Fireblade 14 % bättre vikt-/effektförhållande än tidigare. Siffran är den bästa hittills i modellens historia.

Årsmodell 2017 av Fireblade bygger på konceptet ”nästa nivå av total kontroll” och har en mängd elektroniska hjälpmedel, inklusive nytt gyro-ABS, Honda Selectable Torque Control (antispinn), Selectable Engine Brake (ställbar motorbroms) och Power Selector (effektlägen). Alla parametrar kan justeras exakt i körlägessystemet som är inspirerat av RC213V-S, Hondas gatversion av MotoGP-racern RC213V.

Ett år efter lanseringen av CRF1000L Africa Twin förstärker Honda CRF-familjen ytterligare till 2017. Äventyrskänslan är inbyggd i varje CRF och maskinerna lockar med häftiga upplevelser som börjar där asfalten tar slut. Med offroadhojen CRF250L finns det där äventyret inom räckhåll för alla förare. Till 2017 uppfyller modellen avgaskraven Euro 4 och är starkare tack vare ett nytt spjällhus och omarbetade insugs- och avgassystem. Ny design är hämtad från crosshojarna CRF-R och nytt är även avstängbar ABS.

CRF-familjen har fått en helt ny medlem i form av CRF250 Rally, som är inspirerad av ökenracern CRF450 Rally. Nytillskottet erbjuder ännu bättre offroadegenskaper, har en 10-liters bränsletank, stor frambromsskiva, lång fjädringsväg och hög markfrigång. Det tydliga Dakarrally-stuket tillsammans med handskydd och högt kåpglas ger utmärkt skydd mot väder och vind, vilket kan behövas oavsett om man ska köra runt kvarteret eller runt jorden.

Hondas långa tradition av snygga mellanklasshojar lever vidare i den nakna fyrcylindriga CB650F, där balansen mellan motoreffekt och köregenskaper är fint avvägd. Till 2017 uppdateras modellen in- och utvändigt med bland annat aggressivare streetfighter-attityd.

Ändringar både på insugs- och avgassidan ger 3 kW högre toppeffekt och lägre utväxlingar innebär snabbare acceleration genom mellanregistret. Motorljudet är starkare och högre och samtidigt är köregenskaperna bättre tack vare en ny Showa Dual Bending Valve-framgaffel, omarbetade bromsar och en mer framåtlutad körställning. I den nya minimala och aggressiva designen spelar den väl synliga motorn en viktig roll och lysdiodlampor fram och bak förstärker känslan av detaljkvalitet.

Syskonmodellen CBR650F har också fått en genomgång inför 2017 och utstrålar nu mer supersport i designen. En ny kåpa ska ge mindre luftmotstånd och stilen är mer aggressiv och kompakt med ett utseende som påminner om nya CBR1000RR Fireblade.

Modellen har fått samma uppdateringar som CB650F med omarbetad bromsar, Showa Dual Bending Valve-framgaffel, lysdiodlampor fram och bak och en starkare motor med ett kraftigare ljud.

VISION har försetts med Hondas lågfriktionsmotor eSP (enhanced Smart Power) som har bättre effekt och vrid över hela registret. Komforten är bättre med större golvyta, flyttade fotpinnar och nya passagerarhandtag. Även bromsar och fjädring har uppdaterats. Utvändigt har Vision gjorts om helt och fått ett modernare utseende.

Förutom de nya och uppdaterade modellerna finns många av Hondas populäraste modeller i nya färgalternativ. Hela Hondas utbud inför 2017 uppfyller de nya stränga avgaskraven Euro 4. Kraven innebär att avgaserna bara får innehålla ungefär hälften så mycket föroreningar (kolväten, koloxid och kväveoxider) jämför med Euro 3-kraven.

NYA FÄRGER:

CRF1000L Africa Twin – den nya färgen Candy Prominence Red finns för Hondas fullvuxna äventyrsmaskin som har sålts i över 10 000 exemplar sedan återkomsten 2016.

VFR1200X Crosstourer – nya färger är Pearl Glare White och Candy Prominence Red för den äventyrliga sporttouringhojen med V4.

VFR800X Crossrunner – Matte Ballistic Black Metallic är nya färgalternativet för den eleganta och V4-drivna crossover-modellen.

VFR800F – Digital Silver Metallic är den nya färgen för originalet bland sporttouringmaskiner.

NC750X och NC750S – alla tre hojarna i NC-serien finns i färgen Candy Prominence Red 2017.

CB500X – de nya färgerna Nitric Orange och Candy Rosy Red går att välja för den tvåcylindriga äventyrsmaskinen i A2-klassen. Den och syskonmodellerna CBR500R och CB500F uppfyller även Euro 4-kraven 2017.

SH300i – Matte Pearl White, Lucent Silver Metallic och Pearl Splendor Red är nya färger för flaggskeppet i den miljonsäljande SH-serien.

MSX125 och CB125 – två populära pendlare som uppdateras med ABS respektive kombibromsar samtidigt som de blir Euro 4-godkända.