Suzukis äventyrsmaskiner V-Strom 1000 och V-Strom 1000XT har uppdaterats en del inför 2017, för ännu bekvämare långväga resor.

Modellerna uppfyller Euro4-utsläppsnormer samtidigt som egenskaperna hos den 1,037cm3 stora V-twinnen är oförändrade. Designen har genomgått en stor förändring för att ge V-Strom en tydligare koppling till Suzukis äventyrsmaskiner som startade i och med 1988 års DR750S.

Modellerna har även fått ökad komfort precis som att ny magkåpa, rejäla handtagsksydd och kylarskydd är standardutrustning, och höjden på det höjd- och vinkel-justerbara kåpglaset ökat med 49mm. Dessutom har säkerhet och komforten förbättras av Motion Track bromssystem, som gör det möjligt för ABS att aktiveras även när fordonet lutar åt endera sidan, och som automatiskt aktiverar bakbromsen för att stabilisera motorcykeln när det främre bromstrycket stiger över en viss nivå; Low RPM Assist; och Suzuki Easy Start System. Trådekrade hjul sitter på plats hos V-Strom 1000XT, och kommer med koniskt aluminiumstyre som standardutrustning.