Inför 2017 har Kawasaki Z1000SX förfinats både vad gäller dess sportsliga- och touring-egenskaper för att skapa en motorcykel som är lika givande vid såväl sportkörning som den är med packning och passagerare på långturen.

Konsumentfokusgrupper och forskning genomförd av Kawasaki i Europa har guidat utvecklingen av teknik och design som lett till den nya maskinen med bredare frontkåpa och “bubbelformad” justerbar vindruta samt LED-strålkastare som uppges vara 1,4 gånger effektivare än på tidigare modell.  

Ergonomiska förbättringar som gjorts är en fylligare dyna för både förare och passagerare och med en ny typ av stoppning och form som ska hålla passageraren bättre på plats.

Nytt för 2017 är IMU övervakning i sex riktningar av maskinenens beteende och en rad elektroniska hjälpsystem såsom kurvtagningssystem, intelligenta ABS-bromsar, valbart effektläge och antispinn. Detta tillsammans med en slirkoppling ska göra att färden med SX blir trygg och stabil.

Ur ett sportsligt perspektiv har 2017 års maskin nya fjädringsinställningar och en sportigare Ninjastil. Det sportiga temat syns tydligt hos instrumenteringen med digital växelindikator och justerbar växelindikator.

Dess 19 liters bränsletank och Eco-indikator ska göra enklare att köra bränslesnålt, vilket i sin tur gör det längre mellan tankstoppen. Samtidigt gör termometern att du som förare lättare kan avläsa skiftningar i väderförhållandena.