Triumph har presenterat sin nyfödda Bonneville-familj, som består av nya Street Twin, Bonneville T120, T120 Black, Thruxton och Thruxton R. Fastbikes.se var på plats när nyheterna presenterades. Här kan du läsa mer…

Inför 2016 års säsong har engelska motorcykeltillverkaren Triumph presenterat sin nya Bonneville-familj. De nya Bonneville-modellerna har ett från grunden nytt chassi och en fjädringsutformning som är unik för respektive Bonneville – som ska erbjuda fantastisk hantering, komfort och kontroll.

 ML25592

Samtliga nya Bonneville-modeller drivs med en helt ny motor byggd speciellt för den moderna klassikerns körstil, med mer vridmoment, mer omedelbar effektleverans som ger en roligare motorkaraktär, och ett mulligare ljud du verkligen kan känna och höra.

FB1 5421

Modellnamnet Bonneville har sitt ursprung från Salt Flats i Utah, där Triumph satte hastighetsrekordet på land med motorcykel år 1956, och Bonneville sedan dess har varit den ursprungliga brittiska Superbiken och en genuin motorcykel-ikon världen över.

FB1 5427

Detta fyraåriga projekt, som startade från grunden, ställde krav på en aldrig tidigare skådad omfattning av design, konstruktion och tillverkningsfärdigheter. Resultatet - nästa generation av motorcykel-ikonen Bonneville. En familj bestående av fem nya spännande motorcyklar med 100% äkta Bonneville-karaktär, stil och närvaro - alla med en klass-definierande nivå av prestanda, kapacitet och kvalitet, som drivs av en helt ny Bonneville motorfamilj.

  ML25904

De nya Bonneville-modellerna

Fem helt nya Bonneville-modeller - alla med vad Triumph menar är 100% autentiskt karaktär, vackert förbättrad design och med modern prestanda: Street Twin, T120, T120 Black, Thruxton och Thruxton R.

 ML25913

 

 

Street Twin

Street Twin_Aluminium_Silver_Front_Quarter

Street Twin drivs av en helt ny vridstark 900-kubiks motor. Med sin unika karaktär, distinkta ljud, avskalade stil och dynamiska köregenskaper menar Triumph att nya Street Twin är den perfekta Bonneville-maskinen för dagens förare.

Street Twin_Aluminium_Silver_Rear_Quarter

Street Twin är även en passande utgångspunkt för dig som vill specialanpassa och skapa dig en helt unik motorcykel med hjälp av Triumphs omfattande customiseringsprogram ”Inspiration kits” där du kan välja att köpa enskilda komponter eller färdiga kit, såsom exempelvis ”Brat Tracker Kit”, ”Urban Kit” eller ”Scrambler Kit”…

Street Twin_Cranberry_Red_Left

Instrumenteringen består av en centralt placerade enhet med växellägesindikator, klocka, hastighet, varvtal, tripp- och avståndsmätare, serviceindiktator, bränslemängdmätare och visning av beräknad snittförbrukning med mera…

StreetTwin Detail_06_0019-21_Stack

Street Twin kommer i fem olika färgalternativ: Cranberry red, Aluminium Silver, Matt Black, Jet Black och Phantom Black.

 StreetTwin Detail_07_0010-18_Stack

 

 

 

T120 och T120 Black

T120 Black_Jet_Black_Rear_Quarter

Den tidlösa stilen och ikoniska karaktären hos den ursprungliga 1959-modellen har återfötts genom den eleganta och autentiska Bonneville T120 och coola Bonneville T120 Black. Både utformade för att erbjuda högsta standard när det kommer till detaljer, kvalitet och finish, och matchas av kapacitet och prestanda hos en verkligt modern klassiker. Modellerna drivs av den helt nya vridstarka Bonneville 1200-kubikaren, som matas av dubbla spjällhus.

T120 Cranberry_Red_Aluminium_Silver_Fr_Qtr

Instrumenteringen består av två centralt placerade mätarhus med växellägesindikator, klocka, hastighet, varvtal, tripp- och avståndsmätare, serviceindiktator, bränslemängdmätare och visning av beräknad snittförbrukning med mera…

T120 kommer i fyra olika färgalternativ: Cranberry red och Aluminium silver med handmålade linjer, Jet black och Pure White med handmålade linjer, Jet Black, Cinder Red.

T120 Jet_Black_Pure_White_Left

T120 Black kommer i två ”elaka” lackeringar: Jet Black och Matt Graphite.

 

Thruxton och Thruxton R

Thruxton Pure_White_Left

Nya 1200-kubiks Thruxton och Thruxton R är ”äkta klassiker” för dig som vill ha det där extra. Båda versionerna erbjuder vacker och autentisk design, samtidigt som de har kraften, bromsarna, prestandan och hanterbarheten för att leva upp till sitt legendariska namn.

Thruxton Competition_Green_Front_Quarter

Instrumenteringen består av två centralt placerade enheter med växellägesindikator, klocka, hastighet, varvtal, tripp- och avståndsmätare, serviceindiktator, bränslemängdmätare och visning av beräknad snittförbrukning med mera…

Thruxton R_Detail_Clocks 

Här finns också tre olika körlägen – Road, Rain som ska ge en säkrare körning, medan Sport-läget fokuserar på prestanda.

Thruxton kommer i färgerna: Jet Black, Pure White (med en svart linje på bensintanken) och ”Competition” green (med en guld-metallic linje på tanken).

Thruxton R Detail Silencer

 

Thruxton R kommer i färgerna: Diablo Red och Silver Ice.

Thruxton R_Diablo_Red_Front_Quarter

 

Nya Bonneville-motorfamiljen

Bonneville motorfamiljen är det nya hjärtat hos den legendariska brittiska twinnen. Konstruerad särskilt för att passa den moderna klassiker-körstilen, där respektive motor levererar högre vridmoment, mer direkt och häftigare motorkaraktär, och ett läckrare ljud som du verkligen kan känna och höra.

 

Tre nya motor-versioner:

Vridstarka 900-kubikaren hos nya Street Twin - Levererar maximalt vridmoment på 80nm vid låga 3200 varv per minut - vilket uppges vara 18% mer än hos den tidigare generationen, där kraften levereras från lågt ner och vidare upp genom  hela varvtalsregistret.

Vridstarka 1200-kubikaren hos Bonneville T120 och T120 Black - Skapt speciellt för den moderna klassiker-åkstilen, och erbjuder maximalt 105Nm vridmoment vid låga 3100 varv per minut – en ökning på mer än 54% än föregående generationen T100.

1200-kubiks högeffekts "Thruxton spec" motorn - Med vad som sägs vara direktverkande, spännande effektutveckling och ett massivt maximalt vridmoment på 112Nm vid 4950 rpm – vilket motsvarar 62% högre vridmoment än föregående generationens Thruxton.  Hos Truxton R finner vi en hel del godbitar som förädlar modellen ytterligare, eller vad sägs om dubbla Monoblock bromsok från Brembo fram, tillsammans med den fullt justerbara Showa-framgaffeln, och dubbla fullt justerbara Öhlins-dämpare bak. Båda modellerna är framställda för att erbjuda modern prestanda och funktion, inklusive den exakta gasresponsen hos Triumphs senaste version av ride-by-wire bränsleinsprutningssystem, och vätskekylning som uppges förbättra bränsleekonomin med häpnadsväckande 36% hos Street Twin. Dessutom har vi 1200-modellernas olika körlägen för optimerad körupplevelse och förarkontroll.

 

Det omisskännliga ljudet av en brittisk Twin

Respektive modell har ett helt nytt avgassystem och ett unikt avgasljud som matchar dess karaktär, på en nivå som du kan känna och höra.

 

Klassiskt stuk

Designad med originalversionen av Bonneville som utgångspunkt, men nu förädlad, med skarpare drag och förfinad detaljfinish, har de nya Bonneville-maskinerna designelement som är hämtade från de klassiska Bonneville-motorcyklarna - som 1968 års Bonneville och originalet från 1959.

  MLP6019

 

Mer tekniskt avancerade än någonsin tidigare

Införandet av förarfokuserad teknik har genomförts med omsorg för att leverera en engagerad och säkrare körning, utan att kompromissa med stil eller karaktären hos motorcyklarna - detta inkluderar ABS, antispinn, slirkoppling, ride-by-wire gasreglage och körlägen (T120, T120 Black, Thruxton R och Thruxton), distinkta LED-bakljus på alla modeller och LED DRL strålkastare på samtliga 1200-modeller (där lagstiftningen så tillåter), USB-laddningsuttag och startspärr.

En helt från grunden ny chassidesign är unik för respektive Bonneville, med helt ny fjädring och geometri, så alla de nya modellerna erbjuder hantering och stabilitet anpassad till stilen och karaktären hos respektive motorcykel, vilket bland annat ska göra dem till en fröjd att köra även under längre stunder.

  MLP5921

 

Fler sätt att göra din egen Bonneville till din alldeles egen

I samband med lanseringen av Triumphs nya Bonneville-modeller har företaget även presenterat över 470 nya, eleganta, högkvalitativa tillbehör, och det har aldrig tidigare varit enklare att skapa din egendesignade Bonneville. Detta inkluderar nya avgassystem från Vance & Hines och ett antal fullt anpassningsbara komponenter, från stänkskärmar, till sadlar och vackra kompakta blinkers bara för att nämna några.

För att underlätta customiseringen har Triumph också skapat en rad spännande "inspirationskit" som ska användas som utgångspunkt åt förare att skapa sina egna skräddarsydda exemplar av Bonneville, och dessa kan även monteras hos Triumph återförsäljare som en komplett uppsättning - från Scramblers och Brat Trackers, till Track racers och Café Racers. Detta program omfattar för första gången hos Triumph ett komplett ”factory Thruxton R Race Performance kit”, speciellt utvecklat för bankörning.

 

 ML25817