Bara fyra veckor efter den första presentationen av KTM:s konceptmodell av en eldriven skoter, i samband med Tokyo Motorcycle Show, gjorde "E-SPEED" sitt första framträdande i Europa när den visades på den inhemska marknaden vid cykelmässan "Bike-Austria" vid Tulln i Österrike. Och det med goda skäl.

Harald Plöckinger (KTM-styrelseledamot för produktions-och affärsutveckling): "Vi tror på elektrisk-mobilitet på två hjul. Eftersom offroadsport är vårt kärnområde har vi utvecklat en eldriven motocross, Freeride E, men på grund av mycket positiv respons efter Tokyo-presentationen, har vi beslutat att överföra resultaten från utvecklingen av E-motocross-cykeln också till vägsegmentet. E-SPEED är vår tolkning av ett utsläppsfritt fordon för stadsbruk, men utan att kompromissa på design och sportighet som finns i våra KTM-gener! "

Freeride E_right_front

Målet är att utveckla konceptstudien E-Speed till en serieproduktionsmodell för lansering 2015. Bokstavligen talat, har KTM tillbringat en hel del energi på att utveckla ett helt nytt drivsystem för Freeride E. Nu kan detta även utnyttjas för skotern som är konstruerad för att ha ett mycket sportigt stuk.

FASTBIKES.SE HAR PROVKÖRT KTM FREERIDE E