I samband med den internationella motorcykelmässan EICMA i Milano (15-18 november) kommer BMW presentera den exklusiva specialmodellen K 1300 S "30 Jahre K-Modelle", som kommer att markera 30-årsdagen av BMW:s K-serie.

Det var år 1983 som BMW lanserade K 100, den första BMW någonsin utrustad med en vätskekyld 4-cylindrig radmotor och med - för sin tid - banbrytande tekniska koncept. Denna första generationen av K-modeller inledde också början på en rad tekniska innovationer såsom exempelvis den första elektroniska bränsleinsprutningssystem.

big K1300S_30_Jahre_KModelle_01

Detta följdes fem år senare av ny 4-ventilsteknik och det allra första ABS-systemet hos en serietillverkad motorcykel.

Under år 2004 lanserade BMW den tredje generationen i serien med K 1200 S, och nymodigheterna Duolever och ESA (Electronic Suspension Adjustment). BMW:s K-serie kompletterades även med de två 6-cylindriga modellerna K 1600 GT och GTL under år 2010.

Specialmodellen K 1300 S "30 Jahre K-Modelle" firar framgångssagan för BMW:s K-serie med ett speciellt färgkoncept i alpinvit / Safir-svart metallic och racingrött tillsammans med ett tonat kåpglas. Vidare har modellen kittats med elektroniskt justerbar fjädring ESA II och ett säkerhetspaket bestående av RDC och automatisk stabilitetskontroll ASC och ABS.

big K1300S_30_Jahre_KModelle_03

Godis i form av HP:s växelassistent "Quick Shifter" och fotpinnar från HP för förare och passagerare sitter också på plats liksom en sportig ljuddämpare från Akrapovic.

Utöver detta och andra standarddetaljer såsom BMW:s typiska handtagsvärmare och fullspäckade färddator finns givetvis möjligheten att dessutom komplettera K 1300 S "30 Jahre K-Modelle" med särskilda tillbehör och tillval från BMW:s omfattande tillbehörssortiment.