Idag presenterades nya Triumph Street Triple och Street Triple R på Intermot. Nytt är att modellerna bantats med 6 kilogram mot föregående modell samtidigt som viktfördelningen optimerats till följd av ny ljuddämparposition och geometri. Den trecylindriga radmotorn är precis som tidigare på 675 kubikcentimeter med 106 hästkrafter och 68 Newtonmeter vridmoment på topp.

Omkopplingsbar ABS är standard, liksom stöldskydd i form av Imobiliser startspärr.

MY13 Street_Triple_-_Carribean_Blue_-_F3Qsmall

Triumph uppger att 2013 års Street Triple är rakt igenom en helt ny version av den populära nakenmodellen. Här finner vi bland annat en helt ny aluminiumram tillsammans med en ny högtrycksgjuten aluminiumbakram, där färre bitar och färre svetsar i ramen gör den lätt.

Avgassystemet av rostfritt är nu placerat lågt, för att ge en bättre viktfördelning. Den nya placeringen av avgassystemet har också gett Triumph ingenjörer möjlighet att justera geometrin, där man minskat styrvinkeln till 24,1 grader och ökat försprånget med 0,5 mm till 99.6mm. Med justerad geometri, 6 kg viktbesparing och en totalvikt på 183 kg menar Triumph att modellen är roligare och bättre än tidigare.

Fjädringskomponenterna från KYB är med en 41mm:s USD framgaffel. Bromskraften fram levereras av dubbla 310mm flytande skivor med Nissin flytande tvåkolvs bromsok. ABS-funktionen hos bromsarna går även att stänga av.

Tre metallic färger finns tillgängliga för Nya Street Triple 2013: Phantom Black, Crystal White och Caribbian Blue.

 

Street Triple R

MY13 Street_Triple__R_-_Crystal_White_-_RHSsmall

Det här är den förädlade versionen av Street Triple. Dess 41mm inverterade framgaffel är fullt justerbar (fjäderförspänning, retur och kompressionsdämpning) medan stötdämparen bak har justerbar fjäderförspänning och returdämpning. Även här finns möjlighet att stänga av ABS-systemet för bromsarna, där vi finner dubbla 310mm flytande skivor och radiellt monterade fyrkolvs bromsok från Nissin. Även här har geometri uppdaterats till 23,4 graders styrvinkel och 95.0 millimeters förspänning.

Visuellt har R-modellen en röd bakram, röda pinstripade detaljer hos hjulen och ett rött kylarskydd med R-logo.

Tre färgalternativ finns för nya Street Triple R 2013: Phantom Black, Crystal White och Matt Graphite.

Pris är inte klart i dagsläget. De första exemplaren kommer att finnas tillgängliga hos Triumphs återförsäljare med början under Januari 2013.