Under tisdagen begav sig Johan Ahlberg ut för att provköra nya Triumph Trophy på det skotska höglandet. Senare i veckan kommer du kunna läsa den kompletta utvärderingen av modellen här på Fastbikes.se. Till dess får du nöja dig med några första intryck efter en 40 mils tur runt i det välkuperade landskapet.

Under dagen var det mestadels sol och rejält med vind. Stundtals blåste det rejält, och med vindbyar på upp mot 32 m/s (!) gällde det att verkligen hålla tungan rätt i mun och inte släppa händerna från styret allt för länge...

Kortfattat kan jag beskriva nya Triumph Trophy som ett rejält kliv i utvecklingen för Trophyn. Här har Triumph lyckats skapa ett fullblods touringmaskin som i SE-utförande erbjuder en välljudande musikanläggning, värme i handtag och sadel, elektriskt justerbar fjädring, antispinn, kombibromsar med ABS, flera 12-voltsuttag, elektriskt justerbart kåpglas som erbjuder rejält med skydd och en bekväm och rymlig körställning som passar bra även för personer som är över 180 centimeter.

Motorn matar på med härlig kraft, och överlag handlar det här om en motorcykel som är komfortabel att köra och känns trygg, med en fast fjädring som går att anpassa snabbt och enkelt på elektrisk väg, effektiva bromsar och ett stadigt chassi som svänger bra.