Husqarnas senaste landsvägsmodell Nuda 900R lanserades i samband med motorcykelmässan EICMA i början av november. Igår premiärvisade Husqvarna modellen Strada på Salon de la Moto show i Paris.

Precis som Nuda kommer konceptmodellen Strada (italienska för "street") riktas till motorcyklister med ett ungt sinne som kommer att uppskatta dess vassa design, smidiga hantering och härliga körglädje.

P90087660

Utgångspunkten för Strada är den extremt pålitliga 650-kubiksmotorn som ursprungligen utvecklats av BMW för deras F-modeller och här i sin senaste inkarnation som nu används för att driva den nya G 650 GS. Denna motor har uppgraderats av Husqvarnas ingenjörer och den efterföljande effektuppgraderingen har resulterat i vad som sägs vara en mycket körglad maskin som sägs väga mindre än 170 kg torr.

P90087662

Denna passionerade mix av Husqvarna stil och BMW ingenjörsexpertis är redan i ett framskridet stadium av planeringen och produktionen är nära förestående. Strada kommer att introduceras på marknaden under 2012.

P90087664