Innan nyår har BMW lovat att de ska etablera sitt nya modellprogram inom "Urban Mobility" med två maxi-skotrar med tvåcylindriga förbränningsmotor. Nu låter BMW även meddela att de har för avsikt att lansera eldrivna tvåhjulingar inom en tämligen snar framtid. Här kan du kolla in några bilder på "BMW Concept e".

I samband med Frankfurt Motor Show tar BMW tillfället i akt att visa upp BMW Concept e för allmänheten.

Concept e är en vision där BMW Motorrads designers har tagit ut svängarna ganska rejält och skapat framtidens elskoter – elektrisk, digital och dynamisk.

BMW-Concept-e-4

BMW uppger att den serieproducerade modellen kommer att uppfylla en hög med högt ställda krav på en elmotorcykel som ska vara perfekt som exempelvis pendlarfordon för dagligt bruk.

bmw-concept-e-22

BMW har valt att satsa på systemet "BMW i high voltage" där spänningen ligger på över 60 volt. Enligt BMW kommer batterikapaciteten räcka för en realistisk räckvidd på 10 mil, samtidigt som motorn kommer att erbjuda goda prestanda, som även räcker gott vid körning med passagerare.

BMW-Concept-e-26

Batteriet kommer att laddas med hjälp av vanlig 220-volt stickpropp, utan behov av särskilt laddstation. Då batteriet är fullständigt urladdat ligger laddtiden på cirka 3 timmar.

bmw-concept-e-29

bmw-concept-e-36

BMW-Concept-e-57

BMW-Concept-e-59