2012 presenterar Victory en ny version av Cross Country, en limited edition version av Cross Road kallad Classic LE och tre av familjen Ness specialstylade motorcyklar vilket ger ett modellprogram av totalt 14 motorcyklar.

Victorys nya modell av Cross Country får 2012 tilläggsnamnet Tour som ska markera en ännu större satsning på touring. Detta för att mer leva upp till namnet än basversionen av Cross Country. Vid en första anblick verkar det stämma. Modellen har fått toppbox som standard och nu med en lastkapacitet som Victory hävdar är störst i klassen, drygt 155 liter. Det finns även förvaringsmöjligheter på sidorna framför benen.

viper_sr_5

Victory har även ett system för att styra luftflödet framtill vilket kan vara bra beroende på körning i varm eller kall väderlek. I de mindre förvaringsfacken som omsluter motorskyddsbågarna finns även såväl kontakt för inpluggning av I-pod till ljudsystemet som 12V uttag. En högre vindruta är den också utrustad med och ABS är standard, vilket det förövrigt är på samtliga av Victorys Touringmodeller i år. Cross Country Tour går att få i vit, röd eller svart.

viper_pw_5

Vad gäller den mindre varianten av de två Crossmodellerna så har inte Cross Roads glömts bort till 2012 heller. En begränsad upplaga av den nya modellen Cross Roads Classic LE tillkommer i programmet där just LE står för just Limited edition. Men hur många exemplar som skall säljas av den avslöjar inte Victory. Det de delger däremot är att den kommer ha en special lack, ABS, ekerfälgar, klassisk lädersadel med tillhörande packväskor och annat smått och gott.

fb_Victory-Cross_Roads-LE

Arlen Ness med familj fortsätter även under 2012 att sätta personlig prägel på tre av Victorys motorcyklar. Arlen Ness har tagit sig an en Victory Vision i Nuclear Sunset lack med härliga "flames". Många andra mindre detaljer pryder även cykeln liksom speciellt designade fälgar. Arlen Ness son ,Cory, har stylat Cory Ness Cross Country, medan Cory son, Zach, ordnat sig egen version av Zach Ness Vegas 8-Ball.

a_ness_vision_13

c_ness_crs_cty_10

z_ness_vegas_19