I och med introduceringen av 2012 års modeller kommer Husaberg åter vara 100 procent Enduro, och med ytterligare en sjätte modell kommer det svenska märket sikta in sig på en ny målgrupp. Idag beger sig Johan Ahlberg iväg för att under några dagar provköra nyheterna från Husaberg. Här kan du läsa mer och kolla in en film där modellerna presenteras.

 

Inom kort kommer du kunna läsa mer om de nya modellerna här på Fastbikes.se...

 

 

Här följer Pressmeddelandet från Husaberg:

Under modellåret 2012 blir fokus för Husaberg att rikta in sig på kärnkompetensen – Enduro. Från första början 1988, när en grupp Svenska Enduro entusiaster bestämde sig för att utveckla och bygga radikala nya Enduro motorcyklar, som sedan blev kända som de första Husabergarna. Fram tills idag har alltid Enduro varit kärnverksamheten. Vare sig det handlar om försäljning eller racing framgångar, har FE och TE Enduro motorcyklar alltid varit märkets mest värdefulla tillgångar och därför blir nu fokus återigen ”tillbaks till rötterna” och 100% Enduro igen.

 

En ny model för Husabergchaufförer

Husaberg vill öppna upp möjligheten för ännu fler Enduro entusiaster. Därför utökas nu modellprogramet ytterligare med den nya modellen TE125. Efter framgången med de större kubik modellerna av tvåtaktare under förra året, med racing framgångar (vinst i Hell’s Gate, Tough One, Extreme Lagares och 2a plats i inomhus VM) samt inom försäljning direkt. Den nya modellen kommer att skapa ytterligare kunder för Husaberg. De passionerade 125cc chaufförerna å ena sidan och ännu mer viktigt, de unga Enduro tävlingschaufförerna från 16år. Detta är nästa logiska steg för Husaberg för att bli ett komplett 100% Enduro märke som lockar nya unga kunder.

Husaberg_TE_125_2012_persp

TE 125 är oslagbar när det gäller lätthanterlighet och topp komponenter som closed-cartridge framgaffel, frästa gaffelkronor och genomskinlig tank som den delar med sina övriga syskon i modellprogrammet. Den kommer att bli det självklara valet för E1 chaufförer som vill ha mest prestanda för pengarna i klassen.

 

Nytt utseende, bättre “Husability”

Utseendet för modellprogrammet 2012 har snyggats till inte enbart genom nya dekaler utan också med hjälp av ytterligare detaljer. En funktionell ändring som även hjälper till att ge motorcykeln lättare och snyggare utseende totalt sett är den genomskinliga tanken på alla FE och TE modeller som gör det ännu lättare att kunna hålla koll på bränslenivån i tanken. Eftersom den gul lackerade ramen kanske endast ser bra ut har ett par stabila handtagsskydd lagts till som standard med bra skydds förmåga, för att ytterligare understryka den höga nivån av utrustning så som ramskydd (alla modeller) samt motorskydd (alla modeller förutom TE125).

 

Endast de bästa komponenterna

Självklart håller Husaberg hårt på sin höga standard och därför har samtliga modeller bästa möjliga fjädring med closed-cartridge framgaffel och fullt justerbar PDS stötdämpare. Gaffeln hålls på plats av frästa gaffelkronor där den övre kronan är ny, lättare och styvare som ger bättre egenskaper för 2012 modellerna.

Husaberg_TE_300_2012_persp

De högpresterande bromsarna på Husaberg modell 2012 är levererade av Brembo, spoilers är producerade med den senaste ingjutna-dekaler tekniken som gör dom slittåligare. Och hydraulkopplingen samt elstarts knappen (alla modeller utom TE125) är monterade på det extremt starka Neken aluminium styret.

De stora tvåtakts modellerna TE 250 och TE 300 får ett nytt reed valve stop för ytterligare förbättrad respons samt att TE 300 får en ny cylinder som ger starkare botten kraft. Standard tändnigsväljaren är utbytt mot en ny, mindre variant som tidigare endast varit tillgänglig via Husaberg’s tillbehörs program.

Sist men inte minst kommer Husaberg uttöka det långa samarbetet mellan Enduro fabriksteamet och däckstillverkaren Michelin, till att även innefatta standard motorcyklarna. Alla 2012 modeller kommer levereras med Michelin Enduro Competition III däck.

Husaberg_FE_450_2012_90

Värde för pengar

Fastän motorcyklarna fortfarande har de absolut bästa komponenterna tillgängliga på marknaden utan att kompromissa med några detaljer. Och med fokusering på Enduro segmentet och stadigt ökande volymer under de senaste 3åren, så kan nu Husaberg ge sina kunder möjligheten att köpa motorcyklar till mer attraktiva priser för modell 2012.

 

Prislista 2012

Rek. Utpris

TE 125 71.900

TE 250 80.900

TE 300 82.900

FE 390 87.900

FE 450 88.900

FE 570 90.900