KTM: s elektriska vision, som fastbikes tidigare skrivit om, ser ut att bli verklighet eftersom de förväntas släppa tre modeller av deras Freeride under 2012 och som enligt uppgift kan komma att kosta under 90.000kr.


Ursprungligen visades två prototyper på Tokyomässan förra året. En offroad och en mera stuntinriktad modell. Nu ser det ut som om två andra modeller, en ren gatanpassad och en supermotomodell som tillsammans med offroadversionen kommer att presenteras på EICMA mässan i November.

ktmediagonalfront


Motorn producerar 30hk och drivs av ett 22 kW batteri med en räckvidd på ca 1,5 timmar. Freeride kommer att väga under 100kg och vara helt utsläppsfri. KTM tror att Freeride kommer att jämföras med en 125cc tvåtakts maskin vad gäller prestanda.

ktmemotor

Helt klart är att KTM vill hålla sig framme i utvecklingen av eldrivna motorcyklar och det verkar inte som om kraftsamlingen gäller det traditionella pendlarfordonet. Utan för KTM handlar det om sofistikerade lek- och hobbyfordon utan utsläpp eller buller. Detta öppnar ju oändliga möjligheter för tävlingar, uppvisningar eller evenemang i köpcentrum, gallerior eller liknande.

ktmediagonalback