Ducati World Première 2025 fortsätter med presentationen av två nya tillskott till Ducati Scrambler-familjen, nya Icon Dark och uppdaterade Full Throttle.

Scrambler Icon Dark är modellen som uttrycker den renaste essensen av Ducati Scrambler. En motorcykel som uppmuntrar föraren att uttrycka sin personlighet ännu mer, redo att anpassas efter varje ägares personliga smak, med stora möjligheter för customisering – en av grundpelarna i Ducati Scrambler-världen.

02 MY25 SCRAMBLER DARK 7 UC702900 High

Den ikoniska droppformade tanken, ett kännetecken för Scrambler, skapar med sin helsvarta lackering ett spel mellan olika material, vilket återspeglas i detaljer som framstänkskärmen och ventilationskanalerna. Ducati Scrambler-logotypen på Dark Stealth-tanken är modernare och passar aggressiviteten hos den mattsvarta färgen. Sidokåporna och den sportiga bakdelen gör Dark-linjen ännu mer slimmad och mer strömlinjeformad.

06 MY25 SCRAMBLER DARK .jpg 8 UC702903 High

Scrambler Full Throttle är det sportigaste alternativet i Ducati Scrambler-serien och är inspirerad av amerikanska Flat Track-racingen. Sidonummerskyltarna förstärker racingandan och bär i det här fallet nummer 62 – året då den första Ducati Scrambler debuterade (1962). Tillsammans med hasplåten skapar detta ett mer aggressivt utseende för de som vill sticka ut.

03 MY25 SCRAMBLER FULL THROTTLE 4 UC702904 High

Det sportiga temperamentet hos 2025 års Full Throttle betonas av sadeln och den svarta och bronsfärgade heritage-lackeringen, en färg som också används på aluminiumfälgarna, inspirerad av 1970-talets tävlingsmotorcyklar, samt den svarta finishen på avgasvärmesköldarna och sidokåpor.

Det sänkta styret med variabel sektion, en kort framstänkskärm och en bakdel utan bakstänkskärm framhäver Tracker-själen hos Full Throttle, som även pryds av den homologerade Termignoni-ljuddämparen, Ducati Performance LED-blinkers och Ducati Quick Shift upp/ner som standard.

07 MY25 SCRAMBLER FULL THROTTLE 5 UC702906 High

Scrambler Next-Gen - Andra generationens Ducati Scrambler, som lanserades 2023, är en motorcykel som kombinerar ett samtida och innovativt Modern Classic-utseende med tekniska egenskaper som sätter standarden för kategorin. 

De klassiska Scrambler-dragen som vi bland annat finner hos strålkastarna, tanken och instrumenteringens form är fortfarande nyckelfunktioner, men nu förfinade och med mer uppdaterade tekniska detaljer, som utbytbara kåpor och en 4,3-tums TFT-skärm. Den Desmodue-tvåcylindriga motorn, som uppdaterats med nya kopplings- och generatorkåpor, remkåpor och ett avgasrör som lämnar motorn helt exponerad, är lättare och utrustad med Ride-by-wire, quickshifter, flera körlägen och kurv-ABS för att både öka körglädjen och säkerheten.

Den luftkylda tvåcylindriga L-motorn på 803cm3, med två ventiler per cylinder, bevarar sin maximala effekt på 73 hästkrafter och maximalt vridmoment på 65Nm, finns även tillgänglig i en 35 kW-version för motorcyklister med A2-körkort. Scrambler Icon Dark och nya Full Throttle kommer finnas tillgängliga hos auktoriserade Ducati-återförsäljare från och med oktober respektive december 2024.

Pris i Sverige:

Rek ca pris Icon Dark = 109.000 sek

                           Full Throttle  = 135.000 sek