I samband med förra veckans världslansering och provkörning av nya Husqvarna Svart- och vitpilen 401 fick Fastbikes.se en förhandstitt. Nu har Husqvarna motorcycles har bekräftat att nya Svartpilen 801 kommer att presenteras för resten av världen den 19 mars. 

Den helt nya modellen har konstruerats för att leverera en kraftfull kombination av prestanda, smidighet och modern stil för att ta motorcykelkörningen till ännu högre höjder.

Svartpilen 801 Camouflage 2024 3

Med en vikt på bara 181 kg och driven av en kompakt, parallelltwin som uppges producera 105 hk, sägs Svartpilen 801 erbjuda ett dynamiskt effekt-till-vikt-förhållande. Mångsidigheten hos Svartpilen 801 lär ytterligare förstärkas av toppmoderna elektroniska förarhjälpmedel, inklusive Easy Shift för sömlösa växlingar, som standard. Ett klassledande teknikpaket ska maximera körupplevelsen och säkerheten under varje körpass. Som en del av en omfattande testprocess kördes Svartpilen 801-prototypen på både en plan oval och en isbana. Det här mångsidiga programmet med sidledes action och fantastiska isturer med dubbdäck spelade en avgörande roll för att utveckla en verkligt mångsidig motorcykel som uppmuntrar dig att fly från vardagen.

Svartpilen 801 Camouflage 2024 4

Fler bilder och tekniska data för nya Svartpilen 801 kommer att släppas den 19 mars 2024.