MV Agusta och Daniel Arsham har tillkännaget sitt samarbete med att skapa superexklusiva specialmodellen Superveloce Arsham, som endast kommer att tillverkas i sex exemplar.

Den italienska motorcykeltillverkaren MV Agusta och den internationellt hyllade konstnären Daniel Arsham har gått samman för att skapa en dedikerad superexklusiv begränsad version av Superveloce, som presenterades för världen på Miami Art Basel den 8 december.

MV Agusta Superveloce är MV Agustas mest ikoniska motorcykel som för närvarande tillverkas och dess distinkta neo-retro-design valdes av den New York-baserade konstnären för att skapa ett verkligt konstverk med hans ikoniska erosionsteknik.

Triumph Tiger 900 2024 20

Daniel Arsham är känd för att bryta mot reglerna vad gäller akademiskt konstnärskap, en egenskap som helt uttrycks i hans signatur "erosion"-teknik. 

Triumph Tiger 900 2024 21

Specialmodellen kommer att vara begränsad till endast 6 enheter, vilket gör just denna modell till en sann raritet och sannolikt ett önskeobjekt för passionerade samlare.

Triumph Tiger 900 2024 23

Daniel Arsham kommenterar: "Jag har alltid varit fascinerad av fordonsvärlden. Designetiken för bilar och motorcyklar, passar alltid en viss era och de markerar tid genom sin design. Projektet med Superveloce gav mig möjligheten att skapa en "rörlig skulptur", en funktionell motorcykel som har förvandlats till en skulptur, genom att lägga till kristallerosion och genom att applicera en färg som påminner om mina andra konstverk och stil. Tillsammans med MV Agusta skapade vi allt på motorcykeln, inklusive stödet, för att övervinna olika tekniska utmaningar som resulterade i en ny tolkning av motorcykelkonst.”

Triumph Tiger 900 2024 26

Basmodellen för denna exklusiva specialutgåva är MV Agusta Superveloce, vilket betyder en 798cm3 trecylindrig motor som erbjuder 147hk och 88Nm vridmoment som bäst, tillsammans med en fackverksram, en 43mm upp-och-ner-vänd Marzocchi framgaffel och en Sachs stötdämpare, bromsar från Brembo (dubbla radiellt monterade 4-kolvsok/320mm skivor fram och 2-kolvsok/220mm skiva bak).

Triumph Tiger 900 2024 22

Triumph Tiger 900 2024 18

Triumph Tiger 900 2024 19