KTM har presenterat den exklusiva specialversionen 1290 SUPER DUKE RR, som är begränsad till 500 enheter, och sätter nya standarder vad gäller prestanda och design med en kraftfull motor, gott om kolfiber och omfattande elektronikpaket.

1290 SUPER DUKE RR är KTM:s ultimata nakenmodell, designad för att göra ett bestående intryck med sin 1301 cm3-motor som levererar som bäst 180 hk och 140 Nm i vridmoment, samt ett kraft-till-vikt-förhållande på 1:1. Den exklusiva specialmodellen toppas av en högblank svart och matt kolfiber, framhävd av slående orange och vit grafik.

KTM 1290 SUPER DUKE RR kommer med en rad exceptionella komponenter som har tillverkats speciellt för RR och ger den ännu mer kraft. Tack vare flitig användning av kolfiberdetaljer anges vikten bantats 11 kg mot KTM 1290 SUPER DUKE R EVO. Motorcykeln kommer med ultralätta smidda hjul och en bakram i kolfiber med enkelsits.

Fjädringskomponenterna från WP Suspension är designade för att göra KTM 1290 SUPER DUKE RR till en absolut höjdpunkt på racebanan. Den fullt justerbara WP APEX PRO 7548 framgaffeln med sluten patron och den specialbyggda WP APEX PRO 7746 bakdämparen har specialanpassats till RR. En WP APEX PRO 7117 styrdämpare sitter också på plats.

SUPER DUKE RR är inte bara kraftfull, utan har också den mest omfattande racebaneanpassade elektronikpaketet som någonsin setts på en serietillverkad KTM-motorcykel. Körlägena TRACK och PERFORMANCE är standardfunktioner och tillåter förare att justera de elektroniska systemen för att passa deras behov. Dessutom har motorcykeln exklusiv kolfiberkaross och ett lätt litiumjonbatteri.

Förare som vill ha mer kraft kan köpa ett komplett Akrapovič EVO avgassystem, som ska ännu mer kraft.

Den exklusiva KTM 1290 SUPER DUKE RR är tillgänglig i begränsade mängder (500 enheter totalt) och kan förbeställas nu hos din KTM-återförsäljare.

Några av höjpunkterna hos KTM 1290 SUPER DUKE RR:

1:1 effekt-till-vikt-förhållande

WP APEX Pro Components fjädring

Akrapovič "Slip-on-Line" bakre ljuddämpare

Exklusiv kaross i kolfiber

Lättvikts litiumjonbatteri

Ultralätta smidda hjul

Bakram i kolfiber med enkelsits

Ny svart CTG

Begränsad till endast 500 stycken

Unikt nyckelfodral i kolfiber med logotyp

Fabriksgaffelkrona

Justerbart CNC-bearbetat fotpinnssystem