Precis som R6 GYTR är nya 2023 R1 GYTR skapt för racing. R1 GYTR är specifikt utvecklad för körning på bana (ej homologerad för vägkörning) och designad för kunder som letar efter prestanda och kvalitet. R1 GYTR är designad för att vara ett effektivt paket för bandagsförare och tävlingsförare, den levereras med över 25 noggrant utvalda GYTR-delar, och Akrapovic ljuddämpare och länkrörsystem. 

Ytterligare fördelar uppges vara högre effekt och bättre väghållning. De många alternativen för anpassning av ECU:n ska göra det lättare att köra på gränsen. I linje med FIM Stock 1000-reglementet uppges R1 GYTR erbjuda bättre bromsar och aerodynamik. Den saknar tändningslås och levereras med ett bakre depåstöd.

GYTR racing-komponenter är prestandaprodukter som tillverkas specifikt för din Yamaha, av Yamaha, designade för att kunna integreras fullständigt hos din Yamaha, tillverkade av toppmoderna material som kolfiber och aluminium av flygplanskvalitet. 

År 2021 skapade Yamaha konceptet GYTR PRO SHOPS. Det finns idag 17 GYTR PRO SHOPS över hela Europa, med sikte på 25 inom de kommande månaderna, och alla är knutna till racingprogram och levererar skräddarsydda lösningar till kundernas R1-, R6-, R7- och R3-hojar. Från december 2022 är GYTR PRO SHOPS det enda stället där du kan köpa nya 2023 R1 GYTR. 

Snabba fakta 

Fyrcylindrig 998 cc Crossplane-motor med Akrapovic-avgassystem av titan

GYTR elektronik

GYTR chassikomponenter

GYTR drivning

GYTR kåpa

Lätt CP4-motor med höga prestanda

Kompakt Deltabox-ram med lätt bakram av magnesium

43 mm KYB framgafflar

Lätt bränsletank av aluminium

Brett urval av GYTR PRO-komponenter så att du kan skräddarsy din R1 GYTR

LÄNK: Mer info

Listan över hela GYTR PRO-sortimentet med priser kommer att tillkännages i slutet av året.