Partnerskapet mellan Ducati och italienska möbelföretaget Poltrona Frau har lett till skapandet av Ducati XDiavel Nera.

Resultatet är en motorcykel som är unik i sin karaktär och estetik, som kommunicerar italiensk design, och som endast kommer att tillverkas i en numrerad upplaga begränsad till 500 exemplar.

XDiavel Nera kännetecknas av färgen "Black on Black" med omväxlande glansigt blänkande och matta svarta detaljer. Denna färg återspeglas även i en dedikerad jethjälm, som ägare till XDiavel Nera kan beställa tillsammans med motorcykeln. Motorcykeln är också berikad av några stildetaljer som förstärker dess estetik, såsom bromsok och motorkåpor i Ducati Red-färg och de ljusare och helt bearbetade smidda fälgarna, målade i blanksvart.

XDiavel Nera kommer med den skräddarsydda sadeln tillverkat av Pelle Frau®: ett mjukt naturläder som sadlas för hand, resultatet av år av forskning av Poltrona Frau. Den finns i fem olika färger (Siam Red, Steel Blue, Cemento, India och Selva) och kommer med en serie "X" graverade genom en sofistikerad laserprocess, som påminner om namnet på motorcykeln.

Ducati XDiavel är i sig en motorcykel med en stark personlighet som fokuserar hårt på konceptet individualisering. I detta projekt ges möjligheten till personlig anpassning genom val av föredragen färg på sadeln. Dessutom finns en bredare komfortsadel och ett ryggstöd, även det i Pelle Frau®-läder.

De 500 Ducatisti-entusiaster som beställer XDiavel Nera kommer också att få en exklusiv nyckelring och dokumenthållare av Pelle Frau®-läder i matchande färg till den som valts för sadeln.

XDiavel Nera kan redan beställas med sadeln i önskad färg och kommer att finnas tillgänglig genom återförsäljarna i Ducati-nätverket från och med mars 2022. 

Rekommenderat cirkapris Sverige: 309.900 sek

 Rekommenderat cirkapris Norge: 373.000 nok