Triumph har precis presenterat helt nya Tiger Sport 660.

Den trecylindriga motorn på 660cm3 hos nya Tiger Sport 660 uppges dra till med ett maximalt vridmoment på 64Nm vid 6 250 varv/minut och en toppeffekt på 81hk vid 10 250 varv/minut.  

Kraftleveransen hanteras av ett sofistikerat motorhanteringssystem med ride-by-wire-gas som ska ge en exakt och responsiv känsla, medan den 6-växlade växellådan har utväxlingsförhållanden som optimerats för rolig och allsidig vardagskörning. 

Motorn är Euro 5-kompatibel och uppges även erbjuda utmärkt bränsleekonomi och kan anpassas för att uppfylla europeiska A2-körkortsregler.

Sadelhöjden ligger på 835 mm och där passageraren även har handtag att greppa kring. Tiger Sport 660 drar också nytta av en smal midja, för enkel manövrerbarhet vid lägre hastigheter och enkelt att nå marken med fötterna.

Fram sitter en 41 mm Showa upp-och-ner-vända cartridge-gaffel, med 150 mm fjädringsväg. Denna matchas med en Showa monoshock-dämpare bak, med justerbar fjäderförspänning. 

5-ekrade hjulen är tillverkade att aluminium. Fram sitter dubbla 310mm skivor som greppas av Nissin 2-kolvsok. 

Bensintanken rymmer 17 liter bränsle, medan kåpglasets höjd är justerbart genom en enkel, enhands-operation, vilket gör det möjligt att justera väder- och vindskyddsnivån under körning.

Touring-kapaciteten förbättras ytterligare med diskret integrerade väskfästen, vilket möjliggör enkel och sömlös montering av de dedikerade tillbehörsväskorna samtidigt som den stilrena stylingen av motorcykelns bakdel bibehålls när du kör utan bagage. För extra bagagekapacitet finns även en 52-liters toppbox som tillbehör. Väskorna kan färgkodas för att matcha cykeln.

Nya Tiger Sport 660 kommer standard med nya multifunktionella instrument med TFT-display. Dessa har utformats speciellt för att integreras sömlöst med tillbehöret fit My Triumph-systemet, vilket möjliggör turn-by-turn navigering, GoPro-kontroll och telefon- och musikinteraktion, allt manövrerat via styrreglagen och visas tydligt på TFT-skärmen för smidig interaktion med föraren under körning.

Tiger Sport 660 kommer med dubbla körlägen, Road och Rain, som anpassar inställningarna för gasrespons och antispinn. Säkerheten förbättras ytterligare med ABS och omkopplingsbar antispinn, båda monterade som standard på Tiger Sport 660. Antispinn kan stängas av helt.

För att ytterligare förbättra körupplevelsen är Tiger Sport 660 utrustad med en slip-and assist-koppling och ett optimerat kopplingsreglage för lätt och smidig hantering.

Samtlig belysning är av LED-modell, inklusive de nya dubbla strålkastarna, det kompakta och integrerade bakljuset och de självavstängande blinkerserna. 

Triumph erbjuder tre färgscheman: Lucerne Blue och Sapphire Black, Korosi Red och Graphite med distinkt sportig grafik eller grafit- och svart alternativ. 

Tiger Sport 660 erbjuder 16 000 km eller 12 månaders serviceintervall, och två års garanti med obegränsad körsträcka, med möjlighet att förlänga ytterligare med ett eller två år.

Pris från: 105.900 kr, NOK 129.900, DKR 111.900, FI €11.500